Waar gaan de geliefde corgi's van koningin Elizabeth nu heen? Beeld Getty Images
Waar gaan de geliefde corgi's van koningin Elizabeth nu heen?Beeld Getty Images

Waar gaan de geliefde corgi's van koningin Elizabeth nu heen?

Koning Charles III kronen, nieuwe biljetten drukken, de uitvaart regelen. Er moet een hoop gebeuren in het Verenigd Koninkrijk na het overlijden van koningin Elizabeth. Maar, ook niet geheel onbelangrijk: waar gaan de corgi's van koningin Elizabeth nu heen?

Tijdens haar ambt van zeventig jaar had de koningin maar liefst dertig honden - een echte hondenliefhebber dus. Haar eerste hond, Susan, had ze voor haar verjaardag gekregen. Onder de dierenliefhebbers van Engeland rijst nu de vraag waar haar huidige hondjes, Sandy, Muick, Candy en Lissy, gaan wonen.

Corgi's cadeau

De twee corgi's van de Queen hebben inmiddels onderdak gevonden. Prins Andrew ontfermt zich sinds donderdag over de honden en neemt Muick en Sandy nu in huis. Hij had ze eerder zelf aan zijn moeder geschonken.

Prins Andrew had de koningin twee hondjes, Muick en Fergus, cadeau gedaan om haar een beetje op te vrolijken vanwege de slechte gezondheid van haar man prins Philip. Helaas moest Elizabeth een maand na het overlijden van haar man ook afscheid nemen van Fergus. De hond had hartklachten. En Sandy werd zijn vervanger.

Lees ook Overleden koningin Elizabeth staat prachtig op voorpagina’s van kranten: ‘Onze harten zijn gebroken’

Huis gezocht!

Haar andere twee hondjes, cocker spaniel Lissy en 'dorgi' Candy, hebben nog geen nieuw adresje gevonden. Het is dus nog niet zeker waar deze twee trouwe viervoeters gaan wonen.

De dorgi is een hondenras wat de koningin zelf heeft uitgevonden. Ze fokte namelijk zelf ook honden, waarschijnlijk met hulp van een gecertificeerde fokker. In 2015 stopte ze hiermee omdat ze niet wilde dat haar honden haar zouden overleven. Helaas is dit niet gelukt.

Op de hoogte blijven van onze belangrijkste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP, Harpers Bazaar | Beeld: Getty Images

Lisa CostersGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden