VIDEO: Emotionele Lily Allen excuseert zich na bezoek aan vluchtelingen in Calais! Beeld
VIDEO: Emotionele Lily Allen excuseert zich na bezoek aan vluchtelingen in Calais!

VIDEO: Emotionele Lily Allen excuseert zich na bezoek aan vluchtelingen in Calais!

Lily Allen staat bekend om haar vrolijke deuntjes en ietwat grove taalgebruik, maar we zongen wel altijd mee met haar grootste hit Smile. Tijdens een bezoekje aan een vluchtelingenkamp in Calais was er van die grote glimlach echter niets meer te zien. Lily kon haar emoties meermaals niet bedwingen. Achteraf excuseerde ze zich voor de rol die haar land speelt in de vluchtelingensituatie.

De 31-jarige zangeres bezocht samen met de Britse nieuwszender BBC de 'jungle van Calais', het vluchtelingenkamp waar duizenden mensen al maanden vastzitten. Toen ze de omstandigheden zag waarin de vluchtelingen leven, kon ze haar emoties niet bedwingen. Het kamp moet binnenkort sluiten, waardoor de vluchtelingen moeten verkassen.

Allen brak toen een dertienjarige Afghaanse jongen haar vertelde hoe hij 's nachts boven op vrachtwagens probeert te klimmen die naar Groot-Brittanië rijden. Toen de zangeres vroeg hoe de jongen zijn toekomst ziet, zei hij dat hij graag naar school zou gaan om dingen te leren. Lily realiseerde zich wat de jongen allemaal heeft meegemaakt en verontschuldigde zich in naam van haar land.

'We hebben je land gebombardeerd en je in de handen van de taliban geduwd. En nu riskeer je je leven om ons land binnen te raken. Ik excuseer me in naam van mijn land. Het spijt me wat we jullie allemaal hebben aangedaan,' zei de zangeres. Kort daarna barstte ze in tranen uit.

Hoewel er mensen zijn die haar steunen in haar actie, krijgt de zangeres ook veel kritiek op Twitter. 'Dit is volslagen onzin', 'Je hoeft je toch niet te excuseren, dat zijn terroristen!' en 'Je bent een schande voor dit land' zijn maar enkele commentaren die de zangeres over zich heen kreeg.

Lees ook:

Laura Massoels

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden