Tabitha Beeld BrunoPress
TabithaBeeld BrunoPress

Verdrietig of boos? Tabitha tipt: ‘Kropt het niet op, we zijn geen robots’

Zangeres Tabitha laat het haar kinderen zien als ze verdrietig of boos is, omdat ze het belangrijk vindt om die emoties niet op te kroppen. Ze vertelt dit tegen het AD in het kader van een nieuwe overheidscampagne.

Boosheid en verdriet

“Ik merk als moeder dat veel ouders hun kinderen proberen te behoeden voor verdriet en boosheid,” zegt ze. “Toch is het juist belangrijk dat ze dat niet opkroppen. Kinderen kopiëren alles, dus laat ik het mijn kinderen zien als ik verdrietig ben en leg uit waarom. Ik laat het zien als ik boos ben - zonder te ontploffen - en leg uit wat er is. En ik laat het zien als ik vrolijk ben en in de lucht spring van geluk.”

Tabitha: ‘Het is oké’

Samen met Sor heeft Tabitha het nummer Het is oké gemaakt, waarmee ze jongeren het vertrouwen willen geven om te praten als ze zich eenzaam, somber of gestrest voelen. Het nummer hoort bij een overheidscampagne rond mentale gezondheid die maandag is gestart.

“Het perfecte plaatje nastreven is haast een cultuur geworden, waarmee we een soort legioen van dezelfde mini-robotjes creëren,” zegt Tabitha. “Maar we zijn geen robots, we zijn mensen met gevoel. Elk mens zit soms even minder lekker in zijn vel. Dat mag je ook laten zien.”

Bron: ANP

Gigi MarthaBrunoPress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden