Toprak Yalciner Beeld Brunopress
Toprak YalcinerBeeld Brunopress

Toprak Yalçiner openhartig over haar tijd bij GTST: ‘Als actrice had je niet zoveel te zeggen’

In de podcast De Leeuw Lult Verder vertelt de voormalige GTST-actrice Toprak Yalçiner aan Paul de Leeuw dat ze helaas geen fijne herinneringen heeft overgehouden aan haar tijd bij de serie. Toprak zegt dat werken bij Goede Tijden, Slechte Tijden niet was wat ze had verwacht.

In 2012 komt Toprak als “onwetend jong meisje, dat uit de educatie komt” binnen op de set van GTST.

Altijd even spannend in het begin

Voor ze begon aan haar avontuur bij GTST, stond ze nog voor een klas vol kinderen als Engels lerares les te geven. Haar eerste dag was daarom enorm spannend voor haar. Met knikkende knieën en een trillend stemmetje kwam ze binnen: “Ik weet nog mijn eerste scène... Dat ik dat heb overleefd, is een godswonder”, aldus Toprak.

Desondanks deed ze het goed in de serie. Zeg nou zelf, was haast niet terug te zien dat ze hiervoor helemaal niet zoveel bezig was met acteren, toch?

Helaas, het was van korte duur

Hoewel ze het in het begin het acteren wel leuk vond, was GTST het toch niet voor haar. Toprak besluit na twee jaar vaarwel te zeggen tegen de soapserie. De reden: de ‘slechte tijden’ begonnen de ‘goede tijden’ telkens een beetje meer te overheersen.

“De daadwerkelijke hiërarchieën kwamen tevoorschijn, want het is ook gewoon een bedrijf. Het heeft soms weinig met kunst te maken. Toen ik daar achter kwam, dat het tóch een illusie was, was het tijd voor mij om weg te gaan.”

GTST, dat was ‘m niet voor Toprak

Het zat hem niet zozeer in de sfeer, deze was namelijk vaak wel leuk, aldus de actrice. Het kwam echt door de werkcultuur van de soap waardoor Toprak het niet meer zag zitten. Zo was het gebruikelijk om in en uit te klokken met een werkpasje en waren er vaste werktijden: van 9:00 uur tot 17.00 uur. Volgens Toprak niet echt wat ze had verwacht en wat er normaal wordt gedaan op een set.

“Als actrice had je niet zoveel te zeggen. Andere mensen hebben een heel andere ervaring, maar voor mij was het niet meer kunst.” De vibe van ‘ik ben aan het acteren op een acteer-set’, viel weg voor Toprak. “Zo voelde ik mij. Iedereen had zijn eigen plan: zijn eigen merk ontwikkelen, en daar ben je dan ook mee bezig.”

Bron: RTL Boulevard

Gigi MarthaBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden