Linda de Mol Beeld Brunopress
Linda de MolBeeld Brunopress

Toeval? ‘Five Live’ toch wel erg actueel door DWDD drama

De mediawereld staat op zijn kop na het onderzoek van de Volkskrant waaruit blijkt dat er jarenlang een ‘verziekte’ werksfeer De Wereld Draait Door. En daarmee lijkt de serie Five Live ineens erg actueel te zijn, want in een van de afleveringen gaat het er achter de schermen ook heftig aan toe.

De Wereld Draait Door was vijftien jaar lang hét pronkstuk van de NPO. Maar zo gezellig als het er op de buis uitzag, was het achter de schermen niet bepaald.

Verziekte werksfeer

De Volkskrant schreef een openbarend artikel over de nare werksfeer die heerste achter de schermen bij DWDD. Er kwam een beeld naar buiten die kijkers normaal gesproken nooit te zien krijgen.

Medewerkers van het programma werden afgesnauwd, gekleineerd en toegeschreeuwd door Matthijs van Nieuwkerk en andere leidinggevenden.

Five Live spot-on

In de komische dramaserie Five Live van Linda de Mol krijgen we een inkijkje hoe het er aan toe gaat bij een televisieprogramma. Kijkers zijn niet enthousiast over het programma, maar de aflevering van maandagavond was ineens spot-on. Op de fictieve werkvloer van het komische programma zagen we een ijdele presentator, een overspannen en snauwende eindredacteur en een zenderbaas die iedereen in een hoekje drijft.

Enorm actueel

De weinige trouwe kijkers van Five Live wisten niet wat ze zagen tijdens de laatste aflevering. Dit leek toch wel erg op alles wat er nu naar buitenkomt over DWDD. De serie is natuurlijk al opgenomen voordat de 'misstanden’ bij DWDD naar buitenkwamen. Maar is het toeval? Of zouden Linda de Mol en het productieteam stiekem al langer weten wat er achter de schermen gebeurt bij De Wereld Draait Door?

Bron Story

Renée KoopmanBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden