Tim Hofman Beeld Brunopress
Tim HofmanBeeld Brunopress

Tim Hofman deelt heftige foto van verkeersongeluk: ‘Heb de dood de hand mogen schudden’

Sommige mensen hebben de dood in de ogen gekeken. Tim Hofman kan daarover meepraten. Op Instagram blikt hij terug op een heftig verkeersongeluk waar hij twintig jaar geleden bij betrokken was. “Het voelt sinds die dag alsof ik de dood even een hand heb mogen schudden, maar ook meteen weer afscheid nam.”

Het had zomaar verkeerd af kunnen lopen met de presentator. Op 14-jarige leeftijd raakte hij betrokken bij een verkeersongeluk dat hij door ‘pure mazzel’ heeft overleefd, vertelt de presentator donderdag op Instagram.

Tim Hofman betrokken bij verkeersongeluk

Tim plaatste een foto van zijn jongere zelf na het ongeluk, met een gezicht vol bloed en verwondingen. “Een mooie dag!”, begint hij zijn bericht. “Vandaag om 11:00 uur is het twintig jaar geleden dat ik wakker werd op het asfalt. ik zag niks, want mijn ogen zaten vol met bloed door de snee op mijn neusbrug en m’n lichaam was zodanig in shock dat ik niks voelde. ‘Ben ik nu dood?’ vroeg ik kalm aan een vrouw van wie ik nog steeds niet weet wie ze is. ‘Nee.’ zei ze.”

Wat was er gebeurd? “Wat bleek: tijdens het op de fiets oversteken van een kruispunt waar ik voorrang had, reed een automobilist zonder op te letten (hij had ruzie met zijn vrouw hoorde ik achteraf) dwars door me heen. voorruit gekopt, stukje vliegles, asfalt gekust. het slechte nieuws: ik lag volledig in puin. het goede nieuws: ik leefde nog. pure mazzel, volgens de ambulancebroeder.”

Dood in de ogen gekeken

“Nu, 20 jaar later, een goed moment (voor mij) om daar even bij stil te staan. het voelt sinds die dag alsof ik de dood even een hand heb mogen schudden, maar ook meteen weer afscheid nam omdat ik niet toe was aan een innige vriendschap. ergens ook geneuzel natuurlijk; de dood komt en gaat als ie zin heeft, daar heb je verder bijster weinig over te zeggen. dat zie ik vaak genoeg van dichtbij; ook bij hele jonge mensen.”

De presentator eindigt zijn verhaal met wijze woorden: “Die opgedrongen flirt met het idee van sterfelijkheid is me altijd bijgebleven. tekenend geweest. dus vandaag eens te meer een blijk van waardering voor mijn geliefden, mijn baan, al het leuke en gewoon het simpele feit dat voor niks de zon weer op kwam. daar kun je nooit overvloedig in zijn. cheers.”

Bekijk hieronder in de tweede slide een foto van Tim na zijn ongeluk:

Bron: Instagram

Merel DuitBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden