Thijs Römer schreef ooit een boek over seksueel grensoverschrijdend gedrag (en het lijkt verdacht veel op de huidige beschuldigingen) Beeld Brunopress
Thijs Römer schreef ooit een boek over seksueel grensoverschrijdend gedrag (en het lijkt verdacht veel op de huidige beschuldigingen)Beeld Brunopress

Thijs Römer schreef ooit een boek over seksueel grensoverschrijdend gedrag (en het lijkt verdacht veel op de huidige beschuldigingen)

Het zal je misschien ontgaan zijn, maar Thijs Römer wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag door een meisje dat destijds minderjarig was. De acteur liet weten dat hij de beschuldigingen te ver vond gaan. Opvallend is echter dat Thijs Römer jaren geleden een boek heeft geschreven met een verhaal dat veel gelijkenissen vertoont met de huidige situatie.

Grensoverschrijdend gedrag Thijs Römer

Een paar weken geleden vertelde de 20-jarige Nena op Twitter dat ze veel contact had met Thijs Römer toen ze slechts 14 jaar oud was. Ze beschuldigt de acteur van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Volgens haar heeft Thijs haar toentertijd gevraagd om ongepaste foto’s en geluidsopnamen te sturen.

Thijs reageerde dat het wilde verhalen zijn. "Het verhaal over een toentertijd 14-jarig meisje waarmee ik grensoverschrijdend contact zou hebben gehad gaat mij als vader van een tienerdochter en weldenkend mens echter een brug te ver", schreef hij op Twitter. De acteur dreigde met een aangifte wegens smaad en laster.

Het bizarre is echter dat de acteur jaren geleden een boek heeft geschreven, genaamd Weemoedt. Het boek gaat over het leven van een man die succesvol is in de showbizz, maar die van zijn voetstuk valt door een beschuldiging van seksueel grensoverschrijdend gedrag door een minderjarig meisje.

Klinkt bekend? Vonden wij ook. Het verhaal lijkt namelijk verdacht veel op de situatie waar Thijs zich momenteel in bevindt.

Lees ook Thijs Römer reageert op heftige beschuldiging van seksueel grensoverschrijdend gedrag

Een onthullend boek

Het boek van Thijs was niet heel populair toen het in 2015 uitkwam. Er is wel een serie van gemaakt. Het is heel opvallend dat het verhaal zo veel gelijkenissen heeft met de huidige situatie. In de samenvatting van het boek staat zelfs deze tekst: "Weemoedt is een roman waarin de grenzen tussen feit en fictie niet altijd even duidelijk zijn. Het geeft een schaamteloos inkijkje in de Nederlandse showbizzwereld."

Of dit puur toeval is, is de vraag. Nena is in ieder geval naar de politie gestapt met haar verhaal en er is volgens haar een onderzoek gestart naar de beschuldigingen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Story | Beeld: Brunopress

Merel DuitBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden