André en Monique Beeld Brunopress
André en MoniqueBeeld Brunopress

They are really back together: de André Hazes en Monique Westenberg relatie tijdlijn

André Hazes en zijn liefdesleven: it keeps us busy. Zijn knipperlichtrelatie met Monique Westenberg is amper bij te houden. Maar nu maakt de zanger bekend toch écht weer terug bij haar te zijn. Yes, really. Daarom: een serieuze timeline van het liefdesleven van de zanger.

Zo ben je weer helemaal up-to-date!

André Hazes: love of leave

Monique en André hebben veel break-ups gehad, maar kwamen telkens bij elkaar terug. Tussendoor heeft André het met verschillende vrouwen gezellig gehad. We vertellen alles over zijn relaties van de afgelopen jaren.

Augustus 2014: begin relatie

Hun relatie begon in 2014, toen André op 27 augustus voor het eerst een foto deelde op sociale media van zijn nieuwe vriendin Monique. André was destijds 20 en Monique 16 jaar ouder, 36 dus.

April 2016: kleine Dré op komst

De twee zijn twee jaar lang gelukkig samen en in april 2016 kondigen ze dan ook aan dat ze in oktober hun eerste kind verwachten. Op 25 oktober deelt Monique via Instagram dat hun zoon Andreas Martinus Hazes is geboren. "Ik had me tijdens deze uren geen betere steun kunnen wensen dan mijn eigen man," schrijft Monique erbij.

Oktober 2017: relatiecrisis

De relatie houdt geen stand. Een jaar na de geboorte van zoon Dré komen de eerste berichten over een relatiecrisis naar buiten. In aanloop op André’s concertreeks in Ahoy slaapt hij ineens niet meer thuis. Uiteindelijk vertelt hij dat dat kwam omdat Monique hem uit huis had gegooid. "Monique had me zelfs uit huis gegooid. Ik had het punt bereikt waarop ik dacht: prima."

April 2018: voor het eerst uit elkaar

In 2018 maakt het koppel bekend echt uit elkaar te zijn. Volgens Monique is André's drukke artiestenleven de boosdoener. "Veel spanning, weinig thuis, weinig tijd voor het gezin. Zijn agenda is ontzettend volgepropt en hij heeft nauwelijks tijd voor zichzelf, laat staan voor zijn gezin," vertelt Monique.

André geeft aan dat hij zijn werk simpelweg te leuk vindt. "Ik vind mijn werkleven gewoon heel erg leuk en ja, dat botst gewoon. Ik heb dingen verpest."

Mei 2018: toch weer samen

Het mocht niet lang duren. Een maand later deelt Monique een vakantiefoto met haar gezin, inclusief André dus. De twee zijn weer samen. Onder de foto schrijft ze de volgende tekst: "Sometimes, two people have to fall apart to realize how much they need to fall back together."

November 2019: relatie met Bridget Maasland

Vanaf dat moment lijkt alles weer koek en ei. Met nadruk op 'lijkt'. Want in november 2019 stuurt André een opmerkelijk bericht naar Monique, waarin hij vertelt dat hij gevoelens heeft voor een andere vrouw.

Monique vertelt via Instagram wat er precies aan de hand is. "Vandaag heeft André mij via een app laten weten dat hij gevoelens heeft voor een andere vrouw, met wie hij al een tijdje contact heeft.” Wie dit is, maakt het alleen maar pijnlijker.

André blijkt een relatie te hebben met Bridget Maasland. De twee waren geen onbekenden voor elkaar. André ging namelijk al eens vreemd aan het begin van zijn relatie met Monique. En dat was met niemand minder dan: Bridget! Kerst 2019 vraagt André Bridget zelfs ten huwelijk, zo vertelde zij later. Zij zei daarop 'ja'.

Februari 2020: toch weer terug naar Monique

De relatie met Bridget blijkt toch geen goed idee en het stel kondigt drie maanden later al aan er mee te stoppen. Volgens hen door de druk die op de relatie was komen liggen. Een kortstondige liefde dus.

Monique blijkt wel heel vergevingsgezind, want in diezelfde maand kondigt André alweer aan dat hij wederom samen is met Monique. Op Instagram deelt hij een foto met zijn good old Mo.

December 2020: een huwelijksaanzoek

Op 12 december is het zover. André vraagt Monique ten huwelijk. Na een uiterst bewogen relatie lijkt het dan toch eind goed, al goed. Monique zegt namelijk volmondig 'ja'. André schrijft dan op Instagram: "Mijn grote liefde, sterkste en mooiste vrouw op aarde zei JA!"

Maart 2021: verloving verbroken en twee nieuwe liefdes

Toch geen goede afloop. Op 10 maart 2021 verbreken de twee dan toch echt officieel hun relatie. De verloving wordt verbroken, maar waarom is op dat moment nog onduidelijk. Wel komt de naam Sarah van Soelen opmerkelijk vaak naar voren.

André vertelt tijdens een interview met Shownieuws dat hij geen spijt had van de verloving. Want op dat moment was dat wat hij wilde, zo vertelt hij. Het aanzoek ging goed, maar kort daarna braken de eerste ruzies alweer uit, omdat Monique André niet kon vertrouwen. Dat was ook terecht, zo zei hij zelf.

Uiteindelijk blijkt André toch een relatie te hebben met Sarah van Soelen. De twee laten aan heel Nederland zien hoe verliefd ze zijn. Ze kondigen zelfs als snel aan dat ze samen willen gaan wonen. Toch eindigt ook André's relatie met Sarah. In oktober 2021 zegt Sarah nog dat de twee een pauze nemen, maar in december 2021 blijkt André een relatie te hebben met een ander, zijn jeugdvriendin Anne Rose Zonneveld. Ook met haar wil André samen gaan wonen, maar zover komt het niet. De twee blijken in januari 2022 alweer uit elkaar te zijn.

Maart 2022: André bij Monique op de bank

André zoekt kort na zijn breuk met Anne Rose alweer toenadering tot zijn ex. Na een flinke pauze is Monique Westenberg namelijk weer in beeld. Maart 2022 wordt André bij Monique thuis op de bank gespot. In een story op Instagram deelt Monique een foto van zoon Dré, met op de achtergrond - tromgeroffel - vader André. Vanaf dat moment vraagt iedereen het zich weer af: zijn André en Monique weer samen?!

April 2022: André en Monique weer samen

En ja hoor, het hoge woord is eruit! André Hazes en Monique Westenberg zijn weer samen. Dat lezen we onder een post op Instagram. Monique vertelt dat zij, André en hun zoon met zijn drieën op vakantie gaan om tijd met elkaar door te brengen.

Mei 2022: De geruchtenmolen draait overuren

Monique en André waren samen op vakantie en er gingen geruchten de ronde dat de twee een huwelijk aan het plannen zijn. Monique steekt daar een stokje voor. “Het was wel heel bijzonder om vanaf het thuisfront berichten toegestuurd te krijgen waarin staat dat we weer een stel zouden zijn en zelfs zullen gaan trouwen. Man, wat wordt er tegenwoordig toch veel onzin voor waarheid aangenomen!”, schrijft Monique over de trouwgeruchten.

Yvonne Coldeweijer is echter wel overtuigd van de plannen. “Zo uitgekookt deze mensen. Geloof nou maar wat ik zeg want ik heb altijd gelijk en je weet het bye”, aldus de roddelkoningin.

Monique ontkende dat de twee een stel waren, maar vervolgens lekte de Privé wel verschillende foto's waarop Monique en André innig met elkaar knuffelen en zoenen. André wil verder helemaal niet reageren. Vrienden van hem laten echter weten dat André graag als solo-vader door het leven wil gaan, maar dat Monique dit lastig maakt.

Juli 2022: Op zoek naar een verlovingsring?

André, Monique en kleine Dré gingen weer met elkaar op vakantie, ditmaal naar Thailand. De drie genieten met volle teugen. Monique en André zijn officieel niet bij elkaar, maar toeristen hadden ze gespot op een wel heel bijzondere locatie, namelijk een Thaise juwelierszaak. Zouden ze op zoek zijn naar een verlovingsring?

Volgens een vriend van André zijn ze écht niet bij elkaar. “Monique wéét dat ze puur mee is als moeder. André en zij hebben geen relatie, en er is eigenlijk niemand in zijn directe omgeving die daar nog in gelooft. [...] André is en blijft bijzonder gesteld op Monique, en juist in het bijzijn van kleine Dré zal hij dat extra laten blijken om hem het gevoel te geven: papa en mama zijn nog altijd gek op elkaar.” Al kan het goed zijn dat ze intiem zijn geweest tijdens de vakantie. “Kijk, we weten natuurlijk hoe André is: het kan zomaar zijn dat hij en Monique intiem zijn tijdens zulke vakanties, of dat nu om een omhelzing, een kus op de mond of nog meer gaat. Maar het betekent niets.”

Oktober 2022: De documentaire van André

André besloot samen met zijn neef Djarno naar Dubai te gaan. Maar oplettende spionnen spotten een onbekende dame die naast hen zit. Ene Sarah Salah was samen met hen meegereisd. Het gerucht gaat dat de twee veel tijd met elkaar doorbrengen. Moeder Rachel reageert veel op foto's van de vermeende vriendin van André.

Oktober is ook de maand dat André's documentaire te zien is op Videoland. Monique is openhartig over haar gevoelens voor André in deze docu en vertelt over de periode nadat hij haar verliet voor Sarah van Soelen. “Ik haatte hem, zóveel pijn had ik.” Vanwege zoon André junior probeerde ze het contact goed te houden, maar dat viel niet altijd mee. “Al was hij maar drie minuten binnen, dan was ik al op.”

In de documentaire wordt er weinig gerept over hun relatie van de afgelopen maanden. Aan het einde van de documentaire staat in de aftiteling dat Monique en André dus niét bij elkaar zijn, maar als goede vrienden verdergaan.

Ex Sarah van Soelen is not amused over de documentaire. In een scène laat André weten dat Sarah het gewoon net niet was voor hem. Met die opmerking is Sarah allesbehalve blij. “Stank voor dank”, zegt de ex-vriendin van André daarover. Ze heeft dan ook het gevoel dat ze ‘in een val is getrapt’. Volgens haar is de zanger niet eerlijk.

November 2022: De brief die de boel op z'n kop zette

Juicekanalen raken niet uitgepraat over André en Monique. Daar is Monique allesbehalve blij mee. “Ik verwonder me er wel over. Maar als er iemand is die nooit de media heeft opgezocht, ben ik het. Ik post wel op social media, dat is mijn leven, maar ik zeg helemaal niets”, liet Monique in een interview weten. “Die mensen die de roddels naar buiten brengen hebben zelf waarschijnlijk behoorlijke issues”, aldus Monique. De geruchten over bruiloftsplannen zijn ook allemaal onzin.

De twee hebben geen relatie, maar wel een gezonde verstandhouding als vader en moeder, zegt ze. “We houden van elkaar, maar we beseffen ook dat het als stel niet werkt.”

Ex Sarah Salah had ook nog wel wat te zeggen over André. “We waren heel verliefd.” Die intense gevoelens waren zodanig sterk dat de twee het al zelfs serieus hadden over trouwen. “André belde mijn moeder om te zeggen dat hij naar haar toe zou komen om mijn hand te vragen”, aldus Sarah, die slechts 2 maanden met André heeft gedate. “We waren al samen naar huizen aan het kijken”, voegt ze toe.

Eind november plaatst Yvonne Coldeweijer een video op YouTube die de hele showbizz op z'n kop zet. Ze leest in de video de break-upbrief voor van André, die hij schreef voor zijn ex Sarah van Soelen. André is in deze brief niet positief over Monique. “De laatste zeven jaar heb ik een relatie gehad met iemand die mij en de wereld om mij heen bewust klein hield. Die mij dusdanig heeft gemanipuleerd dat ik bijna vier jaar niet met mijn moeder en zus sprak en dat ik op een veel te jonge leeftijd vader werd, terwijl ik zelf nog een kind was. Maar wist ik veel. Ik was jong, mijn wereld zo klein gemaakt dat ik eigenlijk geen eigen wereld meer had, alleen die van haar. Ik moest dus rekening houden met haar gevoelens en geluk. Als ik haar kwijt zou raken, had ik helemaal niks meer.”

Januari 2023: André maakt zijn comeback

André maakte na een maandenlange radiostilte zijn comeback bij Jinek. Hij vertelt dat hij bij Holland zingt Hazes zijn muzikale comeback zal maken. De zanger is nu al een aantal maanden clean. Ook vertelt hij dat Monique het meest heeft geleden onder zijn drank- en drugsgebruik.

Februari 2023

André laat vol trots op Instagram weten dat hij een nieuw huis heeft gekocht. Hij is de trotse eigenaar van een twee-onder-een-kap-woning in Wilnis, ter waarde van acht ton. “Ik ben weer terug in mijn favoriete gemeente. Ik heb mijn hele leven op heel veel plekken gewoond, maar ik heb altijd geroepen dat ik oud wil worden hier”, schrijft André op Instagram.

De zanger is heel gelukkig met zijn nieuwe stulp. “Sinds rehab komen er alleen maar positieve dingen op mijn pad en dit is er weer eentje waardoor ik zo dankbaar ben dat ik die keuze heb gemaakt. Ik ben op mijn allergelukkigst en dat mag ik elke dag gaan voelen in dit huis.”

Maart 2023

André Hazes stond na maanden eindelijk weer op het podium. De zanger genoot met volle teugen van de optredens.

Na de jarenlange knipperlichtrelatie met Monique plaatst André een liefdesverklaring op zijn Instagram. “Jij hebt mij altijd meer liefde gegeven dan ik verdiende. Je was er in goede, en hebt mij nooit laten vallen in slechte tijden. Je hebt altijd gezien dat er nog goed in mij zat terwijl ik daar zelf aan twijfelde.”

Uit het bericht blijkt dat Monique dit weekend samen met hun 6-jarige zoon aanwezig was bij de concertreeks in de Ziggo Dome. “Waar ik het meest dankbaar voor ben dit weekend, is dat ons kleine aapie tegen een vader opkeek die is wie hij nu is. En dat ben ik mede dankzij jouw eindeloze hoop, steun en geloof.” André sluit af met liefdevolle woorden waaruit kan worden opgemaakt dat de twee weer bij elkaar zijn. “Mijn hart ligt voor altijd bij jou. En ik zal nog langer van je houden.”

Je zou denken dat de twee weer gelukkig samen zijn, maar niets is minder waar. Frank Dane vroeg André of het stel, dat al meermaals uit elkaar ging en weer bij elkaar kwam, nu echt samen is. “Ja kijk, dat wordt er heel erg van gemaakt. Dit klinkt misschien heel raar, maar wij hebben een vorm gevonden die voor ons goed werkt”, antwoordde André.

Friends with benefits?

“Ik heb m’n huisje in Wilnis, zij woont hier bij Rotterdam en de manier waarop we het doen, dat werkt gewoon heel goed”, vervolgde de zanger. Frank grapte of er sprake is van ‘friends with benefits’. “De benefits zijn er, ja. Op de maandagen dat ik hier slaap...”, reageerde André. De zanger blijft geheimzinnig doen over de relatievorm met Monique.

Een paar dagen later vertelt de zanger aan RTL Boulevard: “Ik heb mijn plekje en zij heeft haar plekje. Ik hou van haar met alles wat ik in me heb en dat had ik waarschijnlijk altijd moeten blijven doen. We zijn goede ouders voor Dré en we hoeven niet iets meer.”

Monique betekent veel voor André. “Uit de grond van mijn hart: zij is voor mij de allerbelangrijkste vrouw uit mijn leven. Zij heeft mij meer liefde gegeven dan ik ooit verdiende en dat zij mij altijd zo vasthield, waardeer ik.”

April 2023


En dan nu het hoge woord: tijdens de radioshow van Frank Dane (41) op Radio 538 laat André donderdag weten dat hij weer officieel samen is met Monique. “We hebben een vorm gevonden”, begint André. “Monique is de liefde van mijn leven. Honderd procent. Ik hou van haar, heel veel, en zij van mij. Of we samen zijn: ik denk het. Maar we wonen wel los van elkaar.” Zouden ze nu dan ook echt forever samen blijven?

Merel DuitBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden