Sylvia Geersen Beeld Brunopress
Sylvia GeersenBeeld Brunopress

Sylvia Geersen eerlijk over ‘De Bachelorette’: ‘Pittig om te doen’

Sylvia Geersen vond de rozenceremonie ‘pittig om te doen’ tijdens haar deelname aan De Bachelorette, vertelt het 37-jarige model aan het ANP. Daarmee doelt de voormalige Holland’s Next Top Model-deelnemer op het wekelijkse moment in het realityprogramma waarbij zij moet kiezen wie van de mannen een roos krijgen, en dus mogen blijven, en wie niet.

“Je bouwt toch een band op met de mannen”, zegt de bachelorette.

Niet lang getwijfeld

Geersen heeft niet lang getwijfeld over haar deelname aan het programma, dat vanaf donderdag te zien is op de streamingdienst Videoland en is opgenomen in Zuid-Afrika. “Ik was al een tijdje vrijgezel, zij zoeken de mannen uit en je gaat naar een mooi land. Dus ik dacht: dit is een kans die je misschien maar één keer in je leven krijgt, dit moet je gewoon doen.”

Toch wist Sylvia van tevoren niet helemaal waar ze aan begon. Ze had de vorige Nederlandse editie van De Bachelorette, waaraan Gaby Blaaser destijds deelnam, niet gekeken. “Ik wilde geen voorbeeld hebben, ik wilde er natuurlijk ingaan en alles op me af laten komen.” Maar het is “helemaal goed gekomen”, stelt het model. “Het was heel leuk om te doen.”

Op date met meerdere mannen tegelijk

Het was wel ‘wennen’, zegt ze, ‘want je gaat natuurlijk op date met meerdere mannen tegelijk.’ In totaal strijden zeventien mannen om de liefde van Geersen. Dat voelde in het begin wel even ‘onnatuurlijk’, vertelt ze.

Van tevoren mocht Sylvia aangeven op wat voor mannen ze valt. “Ik heb gewoon meerdere types doorgegeven”, vertelt Geersen. “Toen ik jonger was, had ik echt een type. Maar het maakte me nu niks uit, als ze maar wel sportief en atletisch zijn. Ik zocht echt een man, dat heb ik wel nadrukkelijk gezegd.”

Pittige rozenceremonies

Af en toe realiseerde de realityster zich dat de deelnemende mannen er allemaal voor haar waren. “Daardoor was het soms ook moeilijk om iemand geen roos te geven bij de ceremonie.” Maar hoewel ze de rozenceremonies soms lastig vond, ziet Geersen ze ook als ‘het hoogtepunt’ van haar deelname. “Het is ergens ook wel weer mooi, want je hebt de mooiste jurken aan. Echt een sprookje.”

Op camera

Dat haar liefdesavontuur zich voor de camera’s afspeelde, vond de kersverse bachelorette niet lastig. “Helemaal niet, ik was helemaal in mijn element. Ik vergat echt de camera’s.” Ze vindt het wel ‘heel erg spannend’ dat heel Nederland het programma vanaf donderdag kan gaan bekijken. “Maar ik ben totaal mezelf geweest, meer kan ik niet doen.”

Bron: ANP

Fleur HartmanBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden