willem-alexander maxima Beeld Getty Images
willem-alexander maximaBeeld Getty Images

Surprise sleepover: Willem-Alexander en Máxima op hele bijzondere boot gespot

Voor een streekbezoek zijn koning Willem-Alexander en koningin Máxima een aantal dagen op de Waddeneilanden. Dinsdag arriveerde het koninklijk paar op Terschelling met een wel heel bijzondere boot.

In ieder geval kunnen we ons niet vergissen dat het stel zich op de boot bevonden: op het jacht wapperde woensdagochtend namelijk de koninklijke standaard.

Speciale boot

De Groene Draeck, zo heet de boot, is van prinses Beatrix. Deze speciale boot kreeg Beatrix van het Nederlandse volk cadeau op haar achttiende verjaardag in 1956. In september 2021 werd het jacht nog uit de vaart genomen, omdat het gerenoveerd moest worden.

Maar zo te zien is ie weer back on track of nouja, back on the sea - en wordt er zelfs door de koning en koningin goed gebruik van gemaakt.

Tekst gaat verder onder Instagrampost.

Koninklijke buren

Bij aankomst trok het koninklijk paar veel bekijks. I mean, wij zouden het ook niet geloven als het blijkt dat de koning en koningin nonchalant hun bootje naast die van ons hadden aangelegd.

Het koningspaar eindigde hun bezoek aan de Waddeneilanden met een laatste stop bij de enige supermarkt op Schiermonnikoog. Ze kregen een rondleiding en gingen in gesprek met de eigenaar, medewerkers en klanten.

Bron: ANP, RTL Boulevard

RedactieGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden