Soundos is helemaal klaar met filmproducenten: 'Jullie zijn aan het lullen' Beeld Brunopress
Soundos is helemaal klaar met filmproducenten: 'Jullie zijn aan het lullen'Beeld Brunopress

Soundos is helemaal klaar met filmproducenten: 'Jullie zijn aan het lullen'

Soundos El Ahmadi uitte woensdag haar frustratie over een rol waarvoor ze is afgewezen omdat ze zwanger is. De actrice noemt het zwangerschapsdiscriminatie en is not amused. De producenten reageerden gisteren op het incident, maar zij ontkennen dat ze haar hebben afgewezen vanwege haar zwangerschap. Soundos is kwaad, want volgens haar liegen de producenten.

Zwangerschapsdiscriminatie

Soundos El Ahmadi vertelt op Instagram dat ze werd gevraagd voor een rol in een kinderfilm, maar zodra ze zei dat ze zwanger was, hoefden ze haar niet meer. “Nu willen ze mij niet meer. Ben er werkelijk kapot van. [...] “Productiemaatschappij The Media Brothers wil jou niet als je zwanger bent. En daarna komen ze uiteraard met een bullshit verhaal dat het ‘artistiek niet meer klopt’. [...] “Dit is waarom ik mijn eigen shit maak en zal blijven doen. Zwangerschapsdiscriminatie maakt mijn discriminatie kwartet compleet.”

Hierop reageerden producenten Levitate Film en The Media Brothers met een statement. Die zeiden dat er eerst nog een castingproces zou zijn. "Voorlopig hebben we er allereerst om artistieke redenen de voorkeur aan gegeven om andere actrices uit te nodigen voor een auditie voor deze rol.” Bovendien, zo melden de producties, hebben ze juist rekening gehouden met de gezondheid van Soundos.

“Daarnaast vindt de draaiperiode mogelijk plaats als Soundos hoogzwanger is. De (in ons script beschreven) fysiek zware rol als jeugd-voetbaltrainster zou dan zowel voor haarzelf, haar baby als voor de filmproductie risicovol zijn. We volgen hiermee ook het arbo-advies op van de Rijksoverheid op het gebied van fysieke belasting en zwangerschap.”

Lees ook Soundos El Ahmadi mag niet meespelen in film wegens zwangerschap: ‘Jullie hebben mijn hart gebroken’

Soundos reageert

Soundos is absoluut niet te spreken over de reactie. “Acteurs en actrices zijn bang omdat productiemaatschappijen vaak een machtspositie hebben en óveral mee wegkomen. Ik spreek mij wel uit omdat ik niet bang ben voor die machtspositie. Ik ben voor verandering”, begint ze haar tirade in een Instagram-video.

Ze gaat vol in tegen de argumenten van de producenten. “Ze hebben wel energie om voor de camera te vertellen dat zij goede mensen zijn die mij wilden beschermen. [...]. Ten eerste: ik ben tijdens die periode niet hoogzwanger. Ten tweede: zij weten niet hoe ver ik ben in mijn zwangerschap. En ten derde: ik bepaal zelf wat mijn lichaam wel en niet aan kan. Dat hoeven vijftien mannen niet voor mij te besluiten.”

“Je lult uit je nek en dat weten jullie ook. Jullie zijn aan het lullen en niemand heeft de ballen gehad om mij te bellen”, eindigt ze haar statement.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD.nl | Beeld: Brunopress

Merel DuitBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden