Soundos El Ahmadi mag niet meespelen in film wegens zwangerschap: 'Jullie hebben mijn hart gebroken' Beeld Brunopress
Soundos El Ahmadi mag niet meespelen in film wegens zwangerschap: 'Jullie hebben mijn hart gebroken'Beeld Brunopress

Soundos El Ahmadi mag niet meespelen in film wegens zwangerschap: 'Jullie hebben mijn hart gebroken'

Soundos El Ahmadi (40) deelt via Instagram een schrijnend verhaal. De actrice vertelt dat ze gevraagd was voor een rol in een nieuwe film. Maar toen ze aangaf dat ze zwanger is, wilde de productiemaatschappij niet meer met haar samen wilde werken.

Waarschuwing

Woensdagochtend plaatste Soundos El Ahmadi haar verhaal. "Gevraagd voor een rol in een kinderfilm en ik heb meteen ja gezegd. Het ging om een rol als voetbaltrainer van jonge meiden. Echt iets voor mij." Maar toen Soundos vertelde dat ze zwanger is, nam het verhaal een hele andere wending. "Nu willen ze mij niet meer. Ben er werkelijk kapot van. Had ik mijn bek moeten houden?" vraagt Soundos zich hardop af.

Onder de foto schrijft ze dat ze twijfels had over het delen van haar verhaal. "Maar ik wil niet alleen en eenzaam met mijn verdriet zitten." Bovendien is het een waarschuwing voor andere actrices. "Ik wil ook actrices waarschuwen in deze industrie, dat als ze leven aan het maken zijn, ze dat vooral niet moeten vertellen. Want dan is HUN leven als actrice voorbij."

Ze vervolgt met een schrijnende vergelijking. "Als mannen vertellen dat ze vader worden, worden ze gefeliciteerd en als wij vertellen dat we moeder worden, worden we gestraft." Volgens Soundos is dit precies de reden waarom vrouwen "huiverig zijn om zulk positief nieuws te delen".

Lees ook Is MAFS-Maurice weer gelukkig in de liefde? Hij werd gespot met déze oud-deelnemer

Bullshit verhaal

Ook vertelt Soundos om welke productiemaatschappij het gaat en waarom ze de samenwerking stop hebben gezet. "Productiemaatschappij The Media Brothers wilt jou niet als je zwanger bent. En daarna komen ze uiteraard met een bullshit verhaal dat het 'artistiek niet meer klopt'."

Soundos' klomp brak helemaal toen de maatschappij aangaf dat ze niet bekend zou zijn bij meiden tussen de 8 en 12 jaar en dus niet geschikt zou zijn voor een kinderfilm. "Say what? Juist die meiden beginnen te gillen en te trillen als ze mij zien omdat ze zo een fan zijn van MESKINA."

Voor Soundos is het duidelijk. "Dit is waarom ik mijn eigen shit maak en zal blijven doen. Zwangerschapsdiscriminatie maakt mijn discriminatie kwartet compleet." Ze eindigt haar bericht met een sneer naar de productiemaatschappij. "Gefeliciteerd 15 mannen en 3 vrouwen van dit vooruitstrevende bedrijf. Jullie hebben mijn hart gebroken tijdens een fase in mijn leven die prachtig en positief zou moeten zijn." Volgens Soundos is het 'tijd voor verandering in deze filmwereld!!!!!!!!'

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard, Instagram | Beeld: Brunopress

Mirte TimmersBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden