UTRECHT, 21-09-2022, Stadsschouwburg

NFF 2022 Premiere van Zee van Tijd. De openingsfilm op het Nederlands Film Festival in de Stadsschouburg in Utrecht FOTO: Brunopress/Patrick van Emst

Op de foto:  Bilal Wahib Beeld Brunopress/Patrick van Emst
UTRECHT, 21-09-2022, Stadsschouwburg NFF 2022 Premiere van Zee van Tijd. De openingsfilm op het Nederlands Film Festival in de Stadsschouburg in Utrecht FOTO: Brunopress/Patrick van Emst Op de foto: Bilal WahibBeeld Brunopress/Patrick van Emst

Slachtoffer Bilal Wahib laat weten hoe het nu gaat: ‘We maken allemaal fouten, maar dit is pijn'

Vorig jaar maart was het Instagramschandaal rondom Bilal Wahib het gesprek van de dag. Bilal vroeg een minderjarige jongen tijdens een Instagram Live-sessie om zijn geslachtsdeel te laten zien, in ruil voor 17.000 euro. In gesprek met NOS Stories laat de inmiddels 14-jarige jongen weten hoe het nu met hem gaat.

Veel gepest

Leonardo is inmiddels veertien jaar. Hij wordt veel gepest, vertelt hij. “Ik ben niet zoals vroeger. Vroeger was ik een andere Leonardo en nu is het geen Leonardo meer. We maken allemaal fouten in ons leven, maar dit is pijn, pijn.” Sinds het incident op Instagram is Leonardo’s leven erg veranderd. “Ik ga niet meer zoveel naar buiten als vroeger, ik was bijna elke dag buiten met vrienden. Chillen, overal naartoe. En nu heel veel vrienden kwijtgeraakt. Ze hebben me overal van verwijderd”, vertelt de jongen.

Nieuwe aandacht

Veel mensen vragen zich af waarom Leonardo zijn verhaal nu juist weer onder de aandacht brengt. Maar hij hoopt dat mensen hierdoor anders naar hem gaan kijken. Hij is niet bang voor nieuwe aandacht online, én offline. “Ik laat het op me afkomen, ik denk wel dat ze het gaan begrijpen en dat ze gaan weten hoe het is als mensen iemand pesten. Ik zou heel graag willen dat ik zoals vroeger was. Vroeger was ik een blije jongen. Elke dag chillen met veel matties van mij. Gewoon overal heengaan en zo, maar dat kan niet meer”, vertelt Leonardo, die vurig hoopt dat het pesten snel stopt.

Lees ook ‘Mocro Maffia’-acteurs in opspraak door zedenzaak: ‘Bilal Wahib aangehouden’, samenwerkingen ontbonden

Afzijdig in media

Bilal Wahib houdt zich sinds het schandaal een beetje afzijdig in de media. Voordat hij ja zegt tegen bijvoorbeeld een talkshow denkt hij goed na. “Ik denk: is dit niet te veel voor nu? Moet ik hier wel zitten vandaag?”, hoorde je de rapper en acteur hardop denken afgelopen woensdag in talkshow HLF8.

Maandenlang wist Nederland niet waar Bilal mee bezig was. Inmiddels is bekend dat er een documentaire uitkomt. Ook gaat hij het acteren weer oppakken, alhoewel muziek zijn grootste passie blijft. “Ik hou van muziek maken en of mensen nou van me houden of niet, ik blijf dat sowieso doen, daar krijg ik die glimlach van. Of er nou tien mensen luisteren of een miljoen”, aldus Wahib.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Story | Beeld: Brunopress

Fleur HartmanBrunopress/Patrick van Emst

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden