Filmpremiere Code M in het De LaMar Theater, Amsterdam. Op de foto: Marco en Leontine Borsato Beeld EM-Press/Patrick van Emst
Filmpremiere Code M in het De LaMar Theater, Amsterdam. Op de foto: Marco en Leontine BorsatoBeeld EM-Press/Patrick van Emst

Schokgolf door showbizzland: Marco en Leontine Borsato kondigen scheiding aan

Marco (53) en Leontine Borsato (52) hebben hun relatie beëindigd. De manager van de zanger heeft dit laten weten aan 'RTL Boulevard'. Ze waren sinds 1998 met elkaar getrouwd.

Na 23 jaar uit elkaar

Samen hebben ze drie kinderen: Zoons Luca (21), Senna (18) en dochter Jada (17). Marco heeft op Facebook gereageerd op het nieuws. "Na een huwelijk van meer dan twintig jaar hebben we met pijn in ons hart besloten om uit elkaar te gaan. We zijn dankbaar voor de mooie jaren die ons samen zijn gegeven. We vragen iedereen om ons en de kinderen rust en privacy te geven om dit te kunnen verwerken." Leontine, wiens meisjesnaam Ruiters is, heeft inmiddels dezelfde tekst op Instagram gedeeld.

De tekst gaat verder onder de posts.

'Monogamie is onnatuurlijk'

Afgelopen jaar bleek dat in hun 'perfecte' huwelijk niet alles rozengeur en manenschijn was. Begin 2019 biechtte Marco op dat hij tijdens zijn huwelijk "weleens iemand had gekust" en noemde hij monogamie "iets onnatuurlijks" in een interview met LINDA. "Ik denk dat onze relatie dat kan hebben. Leontine en ik zijn samen sterk genoeg om zoiets te overwinnen."

Affaire met Iris Hond

Hoewel hij eerder geruchten over mogelijke huwelijksproblemen nog de kop indrukte, gaf de zanger in oktober toe een affaire te hebben gehad met pianiste Iris Hond. In weekblad Privé deed de zanger een boekje open. "Er is inderdaad sprake van een vriendschap geweest die verder ging dan ik had voorzien. Deze situatie was echter van zeer korte duur. Leontine en ik zijn onszelf en elkaar in die tijd weliswaar soms even kwijt geweest, maar gelukkig zijn wij elkaar nooit echt verloren", liet hij weten. Naar eigen zeggen was het huwelijk van de Borsato's afgelopen najaar "sterker dan ooit".

Bij Leontine het gelukkigst

De affaire met de pianiste zou tien jaar geleden zijn begonnen, ten tijde van het faillissement van Marco’s managementbedrijf TEG. De zanger realiseerde zich daarna uiteindelijk toch dat hij bij zijn vrouw Leontine het gelukkigst was. "Het besef hoeveel wij van elkaar houden en het kritisch naar onszelf blijven kijken heeft ons, na een huwelijk van inmiddels 22 jaar, sterker gemaakt dan ooit."

Leontine over affaire

Leontine staat - toevallig - momenteel met een groot interview in LINDA. Daarin vertelt ze dat ze nu ze ouder wordt meer naar binnen keert, in plaats van dat vooral de buitenkant belangrijk is, verwijzend naar dat ze niet langer aan botox doet. Dat levert haar nieuwe wijsheden op, vertelt ze, waarna ze de affaire van Marco aanhaalt. Die buitenechtelijke affaire zou ervoor hebben gezorgd dat zij en Marco samen verder wilden. "Je kunt nooit verliezen, je wint of je leert", aldus Leontine. Na het bekend worden van de affaire reageerde ze op sociale media op het nieuws: "Liefde hoeft niet perfect te zijn, zolang het maar echt is", deelde ze op Instagram.

Lees ook Iris Hond open over affaire met Marco Borsato: 'Het had niet mogen gebeuren'

Burn-out

Marco verdween vorige maand uit de publiciteit. Hij maakte zijn agenda leeg omdat hij kampt met een burn-out. "De impact van alles wat er de laatste jaren is gebeurd, heb ik toch niet in zijn geheel verwerkt. Ik heb langere tijd nodig om me weer helemaal op te laden voordat ik er weer vol voor kan gaan", liet hij toen weten.

Dit bericht wordt aangevuld.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: BrunoPress

Justine WoutersonEM-Press/Patrick van Emst

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden