2021, June 26. Zomertheater, Den Bosch, the Netheralnds. Sarah van Soelen backstage met Andre Hazes. Fotograaf: BrunoPress/Heukers Media Beeld BrunoPress/David Heukers
2021, June 26. Zomertheater, Den Bosch, the Netheralnds. Sarah van Soelen backstage met Andre Hazes. Fotograaf: BrunoPress/Heukers MediaBeeld BrunoPress/David Heukers

Sarah van Soelen vertelt over haar drugsverslaving: 'Op mijn zeventiende nam ik mijn eerste lijntje coke'

Het is niet de eerste keer dat Sarah van Soelen vertelt over haar bewogen jeugd. Ze had een cocaïneverslaving, maar is inmiddels alweer een aantal jaar clean. In een interview met Beau Monde vertelt ze voor het eerst openhartig over deze drugsverslaving.

Drugsverslaving

Sarah van Soelen is pas 26 jaar oud, maar haar jeugd was zeker niet altijd makkelijk. Toen de influencer op haar zeventiende in aanraking kwam met drugs, werd ze al snel verslaafd. Inmiddels is ze al twee jaar clean. "Op mijn zeventiende nam ik mijn eerste lijntje coke. Dat stappen, mét alles wat ik erbij vond horen, was een verdoving van iets. Maar dat zie je later pas in", zegt ze tegen Beau Monde.

Pas later kwam Sarah erachter dat ze onbewust aan het worstelen was met bepaalde dingen uit haar jeugd en het feit dat haar biologische vader er nooit is geweest voor haar. "Het maakt je gevoeliger voor dingen. Voor drank, voor drugs, voor foute vriendjes..."

Eenzaam

Uiteindelijk liep dit zo uit de hand dat Sarah vijf keer per week drugs gebruikte. Uiteindelijk besloot een van haar beste vrienden haar voor het blok te zetten en drong er op aan dat ze het aan haar ouders zou vertellen. Uiteindelijk kwamen haar ouders erachter en besloot Sarah af te kicken. "Toen ik net was afgekickt, kwam ik erachter dat ik me altijd eenzaam heb gevoeld. In herstel heb ik ontdekt waardoor dat kwam. Mijn coach heeft me ook opnieuw leren voelen. Door de drank en drugs waren al mijn emoties, of het nou blijheid, verdriet of boosheid was, uitgeschakeld."

Terugval

Sarah vond het al erg vervelend dat haar voormalige relatie met André volop in de media besproken werd, maar dat ze ook haar drugsverleden benoemden, vindt ze vreselijk. "Je kunt het vergelijken met pesten. Ik zou liegen als ik zeg dat het me niets doet, want ze proberen me kapot te maken. Ze vergeten dat ik een mens van vlees en bloed ben."

Er gingen geruchten rond dat Sarah en André met cocaïne waren betrapt door haar ouders. Dat de influencer een terugval kreeg en gedwongen moest worden opgenomen. Maar daar is niets van waar. "Daar werd ik heel verdrietig van. En als het wel zo was, dan was ik daar eerlijk over geweest. Een terugval kan nou eenmaal gebeuren", vertelt Sarah. "Volgens mij beseffen mensen niet wat een verslaving met je doet en waar wij allemaal doorheen moeten."

Lees ook Zou het echt? Geruchten gaan dat Sarah van Soelen de nieuwe Bachelorette wordt

Niet de manier

Via deze weg hoopt Sarah dat ze met haar eerlijke verhaal andere kan waarschuwen, zodat hen niet hetzelfde overkomt. "I’ve been there en ik weet: dit is niet de manier, het voegt niets toe, je vernielt jezelf", laat ze weten. "Een verslaving kan er bij iedereen in sluipen. Belangrijk daarbij is hoe je met problemen omgaat. Stop je negatieve ervaringen weg en probeer je jezelf te verdoven? Of zie je onder ogen wat je dwarszit?"

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Grazia | Beeld: BrunoPress

Céline SussotBrunoPress/David Heukers

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden