Voorjaarspresentatie RTL5 in Studio 21, Hilversum. Op de foto: Samantha De Jong ( Barbie ) Beeld ©BrunoPress/Patrick van Emst
Voorjaarspresentatie RTL5 in Studio 21, Hilversum. Op de foto: Samantha De Jong ( Barbie )Beeld ©BrunoPress/Patrick van Emst

Samantha de Jong onthult nú al de opvallende naam van haar zoontje (én de nog specialere reden)

Samantha de Jong (30) en haar geliefde Gerrit Meerts (48) maakten afgelopen weekend het geslacht van hun kindje bekend. Maar daar houden de tortelduifjes het niet bij. Oók verklappen ze nu al de naam van de toekomstige spruit, die in december verwacht wordt.

Samantha de Jong band dochter Gerrit

Krap een week geleden was de geslachtsbepaling al bekend, maar 'Barbie' en Gerrit kozen ervoor om het zelf pas te weten te komen op hun genderreveal-feestje. Thea, de dochter van Samantha's geliefde, had alles georganiseerd. "Dat vind ik heel bijzonder, want in het begin was zij helemaal niet zo enthousiast dat Gerrit en ik een relatie hebben. Gelukkig is ze bijgedraaid en zijn we nu twee handen op één buik", vertelt De Jong over hun band in Story. Zij was dan ook degene die het geslacht als eerste wist en uiteindelijk aan de ouders in spe vertelde. "Thea was met me meegegaan omdat de verloskundige de uitslag aan haar zou laten zien. Op dat moment heb ik me omgedraaid. Bij de familie van Gerrit werd onthuld dat we papa en mama worden van een zoontje."

Samantha's kinderen

De kinderen van Samantha - Angelina (7) en Milano (4) krijgen deze week te horen dat ze een broertje krijgen. "Ik wilde eerst zeker weten dat alles goed met mijn kindje is", geeft Barbie als reden. "Ik weet zeker dat ze heel blij zijn dat ze een broertje krijgen." Haar zoon en dochter wonen bij hun vader, Michael van der Plas. Na meerdere zelfmoordpogingen en opnames in verslavingsklinieken kreeg hij de voogdij over de kinderen.

Bijzondere naam én reden

Naast het geslacht weten Samantha en Gerrit ook al wanneer het jochie ter wereld komt: op 6 december mogen ze hun kindje in de armen sluiten. De exacte datum heeft te maken met de geplande keizersnede. Het koppel weet zelfs al hoe het jochie gaat heten, namelijk Djemino Marco. Waarom er voor deze bijzondere naam gekozen is? "Een paar jaar geleden was mijn dochter Thea zwanger en na ruim vier maanden kwam ze erachter dat hun kindje eigenlijk niet levensvatbaar was", aldus Gerrit in het entertainmentblad. "Dat was ontzettend moeilijk voor haar. Het beste was om de zwangerschap af te breken. Maar dat is een zwaar proces om te accepteren. Uiteindelijk is Thea voortijdig bevallen van een zoontje. Ze heeft hem de naam Djemino Marco gegeven en zo gaat het zoontje van Samantha en mij ook heten. We hebben daar lang over nagedacht, maar ik zou niet anders willen dan dat onze zoon diezelfde naam krijgt. Hij gaat dus Djemino Marco Meerts heten. Thea was enorm ontroerd toen we haar dit vertelden. Ik denk dat we haar geen mooier cadeau kunnen geven."

Niét samenwonen

Hoewel Samantha en Gerrit hun geluk niet op kunnen en niet kunnen wachten tot hun kindje er is, stellen ze het samenwonen nog even uit. "Gerrit trekt deze week weer in zijn Haagse appartement waar zijn dochter tijdelijk woonde. We willen allebei ons huis aanhouden omdat we elkaar de ruimte gunnen als een van ons alleen wil zijn."

Verrassing

De zwangerschap was in eerste instantie een grote verrassing voor de realityster en haar vriend Gerrit, met wie ze nog niet zo lang samen is. Ze ontdekte de zwangerschap toen ze in het ziekenhuis lag na een zeer heftig auto-ongeluk waarbij ze onder meer ernstig gewond raakte aan haar gezicht. Toen ze ontwaakte uit haar coma, kreeg ze van de behandelend arts te horen dat ze een kindje verwacht. Van wat er tijdens het ongeluk gebeurde, kan ze zich amper iets herinneren. Gerrit weet nog wél wat er gebeurd is. Hij nam onlangs de schuld op zich en gaf toe op dat moment dronken achter het stuur te zitten.

Lees ook Wordt het een broertje of zusje? Samantha de Jong onthult geslacht van derde kindje

‘Gerrit houdt me op het rechte pad’

De aanstaande ouders maakten eind maart hun relatie wereldkundig. "Hij heeft zoveel levenservaring, en hij weet precies hoe hij een vrouw moet behandelen", zei Samantha in een recent interview. "Hij is echt te gek. Ook met mijn ouders kan hij goed overweg. En Gerrit houdt me op het rechte pad, voor zover dat nog nodig is." Onlangs hintte het stel op een verloving.

Denk je aan zelfmoord? Neem contact op met 113. De crisislijn is 24/7 open, ook kun je er terecht voor therapie met een psycholoog, of doe de zelfhulpcursus. Anoniem en vertrouwelijk.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Story.nl | Beeld: Brunopress, Instagram

Carolien Tsao©BrunoPress/Patrick van Emst

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden