Ruud de Wild vindt The Voice-schandaal heftig: 'Ik moet echt op eieren lopen' Beeld Brunopress
Ruud de Wild vindt The Voice-schandaal heftig: 'Ik moet echt op eieren lopen'Beeld Brunopress

Ruud de Wild vindt The Voice-schandaal heftig: 'Ik moet echt op eieren lopen'

Door de vele beschuldigingen van seksueel misbruik kunnen Marco Borsato, Jeroen Rietbergen en Ali B waarschijnlijk fluiten naar hun carrière. Sommige mensen nemen het daarom op voor deze mannen, zoals Ruud de Wild. Hij vindt het heftig dat de mannen gecanceld worden door de media.

Ruud de Wild reageert

Waar de meeste mensen het opnemen voor de slachtoffers van seksueel misbruik, zijn er enkele mensen die het juist opnemen voor de daders. Onder andere radio-dj Ruud de Wild vindt de ophef en woede die er is ontstaan heel heftig. Hij vindt het vreemd dat mensen Ali B nu 'kapot' willen maken. Er is een aangifte van verkrachting gedaan tegen de rapper.

Ook neemt Ruud het op voor John de Mol, die veel kritiek kreeg op zijn optreden in de BOOS-aflevering. "Hem werd kwalijk genomen dat hij het niet wist. Het kan toch dat hij het niet heeft geweten? Wij waren er niet bij", aldus Ruud.

Ook maakt de radio-dj zich druk om het The Voice-debat wat momenteel gaande is. "Ik ben wel van vrede en we zijn ontzettend aan het polariseren met z’n allen en daar maak ik me zorgen over." Hij voelt zich zelf ook bedreigd door de hele situatie. "Ik moet echt op eieren lopen: ik ben een witte man en moet sowieso mijn mond houden. Het is wel een heel gevaarlijke discussie."

Lees ook Suus Ruis: ‘Voor mij is het eigenlijk ‘educate all men’. Het is toch nooit te laat?’

Beschuldigde redacteur

Niet alleen Marco Borsato, Jeroen Rietbergen en Ali B liggen onder vuur. Ook The Voice-regisseur Martijn wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Er is een aangifte tegen hem gedaan. Hij ontkent tot nu toe alle aantijgingen. "Nu bekijken we alles met het vergrootglas van 2022 en is alles zo krampachtig. Dit kan blijkbaar niet meer, maar een paar jaar geleden was het gewoon anders”, zegt hij hierover. Ook zegt hij dat hij alles deed uit een goed hart.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Story | Beeld: Brunopress

Merel DuitBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden