matthijs van nieuwkerk Beeld Brunopress
matthijs van nieuwkerkBeeld Brunopress

Ruim vijftig medewerkers ‘De Wereld Draait Door’ melden grensoverschrijdend gedrag Matthijs van Nieuwkerk

In gesprek met de Volkskrant delen ruim vijftig voormalige medewerkers van De Wereld Draait Door dat zij het gedrag van presentator Matthijs van Nieuwkerk destijds ‘grensoverschrijdend’ vonden. Ook enkele eindredacteuren zouden zich schuldig gemaakt hebben aan grensoverschrijdend gedrag als ‘extreme woede-uitbarstingen en publieke vernederingen’.

Vanwege de werkomstandigheden vielen tientallen medewerkers ziek uit.

Woede-uitbarstingen en vernederingen

Er wordt gesproken over ‘een angstcultuur die in stand werd gehouden’ door de woede-uitbarstingen en vernederingen. BNNVARA geeft toe aan de Volkskrant dat er inderdaad sprake is geweest van grensoverschrijdend gedrag. “De eindredactie en presentator hadden op hun gedrag en de cultuur op de redactie aangesproken moeten worden. Dat dit destijds niet is gebeurd, is pijnlijk voor de (oud-)collega’s die dit aangaat”, aldus de huidige directie van BNNVARA.

Enorme spijt

Volgens de directie zijn er de afgelopen maanden ‘zeer indringende’ gesprekken gevoerd met Matthijs van Nieuwkerk. De 62-jarige presentator zou erkend hebben dat hij grenzen over gegaan is. Hij zegt ‘enorme spijt’ te hebben van het feit dat hij niet iedereen een veilig en prettig gevoel op de werkvloer heeft kunnen geven. BNNVARA laat aan de Volkskrant weten vooralsnog geen onafhankelijk onderzoek in te voeren. De omroep roept wel (oud-)medewerkers op om hun verhaal te doen.

Programma ‘Chansons!!’

Bij opnames van het programma Chansons!! zou Matthijs ook een grens over zijn gegaan. Een medewerker voelde zich grensoverschrijdend bejegend door de presentator na een woede-uitbarsting.

Wat? Luuk Ikink spills the juice over ‘Lang Leve De Liefde‘

‘Er wordt zeker gesekst‘

Geruchten artikel de Volkskrant

Het uitgebreide artikel over Van Nieuwkerk van de Volkskrant liet al een tijdje op zich wachten. Er deden geruchten de ronde over een artikel, maar waar het over zou gaan was nog onduidelijk. Naar verluidt is de krant maanden bezig geweest met het schrijven ervan.

Bron Story

Fleur HartmanBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden