Roxanne Hazes Beeld Brunopress
Roxanne HazesBeeld Brunopress

Roxeanne vs Rachel: lees hier alle ins en outs rondom dé Hazes-rechtszaak

Rachel Hazes staat donderdagmiddag in de rechtbank in Utrecht tegenover dochter Roxeanne Hazes. Het gaat hierbij om een kort geding dat Roxeanne tegen haar moeder heeft aangespannen over onder meer het nalatenschap van André senior en het gebruik van de naam ‘Hazes’. Wij hebben alle ins en outs voor je op een rijtje gezet.

Moeder en dochter staan tegenover elkaar. Roxeanne heeft een kort geding tegen haar moeder aangespannen samen met een voormalig testamentair bewindvoerder. De twee vinden dat Rachel zich ten onrechte voordoet als een erfgename van de overleden volkszanger André Hazes.

Roxeanne vs. Rachel

Roxeanne heeft er voor gekozen om niet aanwezig te zijn tijdens de rechtzaak. Haar advocaat, Maarten Kox, las een statement voor.

“Dat is niet uit onwil, maar puur om emotionele redenen, vanwege mijn mentale gezondheid. Ik kan me niet permitteren weer op de bodem te zitten als gevolg van de gedragingen van mijn moeder... Ik ben erg bang... U mag weten dat mij dit al maanden gijzelt. Na achttien jaar hebben alle aanwezigen recht op de waarheid over de nalatenschap van mijn vader”, aldus Kox.

Geen erfgename

Kox vertelt dat Rachel geen erfgename is omdat er een echtscheidingsprocedure liep toen haar ex-man André overleed. In het testament stond namelijk een clausule dat Rachel niks zou erven als het paar zou scheiden.

Dit betekent dat Roxeanne en broer André de enige erfgenamen zijn. Juridisch verslaggever Saskia Belleman is aanwezig in de rechstzaal en vertelt dat Roxeanne wil dat haar moeder de naam ‘Hazes’ niet meer gebruikt.

De tekst gaat verder onder de tweet en screenshots.

Ook juicequeen Yvonne Coldeweijer deelt de meest opvallende updates via Instagram Stories.

Screenshot story Yvonne Coldeweijer Beeld Instagram Yvonne Coldeweijer
Screenshot story Yvonne ColdeweijerBeeld Instagram Yvonne Coldeweijer
Screenshot Yvonne Coldeweijer Beeld Instagram Yvonne Coldeweijer
Screenshot Yvonne ColdeweijerBeeld Instagram Yvonne Coldeweijer
Screenshot Yvonne Coldeweijer Beeld Instagram Yvonne Coldeweijer
Screenshot Yvonne ColdeweijerBeeld Instagram Yvonne Coldeweijer

Het nabestaandenpensioen, dat bedoeld was voor Roxeanne, is volgens Kox al dertien jaar lang opgestreken door Rachel. Dat de band tussen moeder en dochter enorm is verslechterd, vertelde Roxeanne tijdens het programma Beste Zangers. Toen haar vader net was overleden, miste ze de steun van haar moeder.

Rachels reactie

Tijdens de rechtzaak komt Rachel ook aan het woord. Ze zegt: “Er is in mijn ogen niet één moeder die van deze afschuwelijke uitspraken gelukkig wordt. Daarom betreur ik het des te meer om hier vandaag te moeten staan. Wel hoop ik oprecht dat vanaf vandaag, ondanks dat Roxeanne er niet bij is, het vooral voor Roxeanne duidelijk is geworden hoe het daadwerkelijk zit. Als Roxeanne heel eerlijk is en terugdenkt, weet ze dat ik als moeder diep in mijn hart altijd het beste heb gewild voor mijn kinderen.”

Uiteindelijk is de kwestie te groot voor een kort geding en op 23 februari doet de rechter uitspraak.

Screenshot Yvonne Coldeweijer Beeld Instagram Yvonne Coldeweijer
Screenshot Yvonne ColdeweijerBeeld Instagram Yvonne Coldeweijer

We’ll keep you posted over hoe deze Hazes hetze zal eindigen...

Bron: RTL Nieuws

Charisse StoffelsBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden