Roxeanne versus Rachel Beeld Brunopress
Roxeanne versus RachelBeeld Brunopress

Roxeanne versus Rachel: dít is de uitspraak van de rechter

De rechtbank in Utrecht heeft vandaag uitspraak gedaan in de rechtszaak die Roxeanne Hazes heeft aangespannen tegen haar moeder Rachel. Volgens Roxeanne en een voormalig testamentair bewindvoerder doet Rachel zich ten onrechte voor als erfgename van de overleden André Hazes senior.

De zangeres eist dat de rechtbank haar moeder Rachel verbiedt om zich “op enigerlei wijze te afficheren als erfgenaam in de nalatenschap van André Hazes”.

De rechtbank heeft besloten dat Rachel Hazes géén erfgenaam is. Maar ze heeft wél recht op nalatenschap. Ook mag ze zich van de voorzieningenrechter voorlopig nog wel erfgenaam blijven noemen.

Roxeanne versus Rachel

Hoe zat het ook alweer?

Volgens de advocaten van Roxeanne was Rachel in een scheidingsprocedure verwikkeld met de volkszanger ten tijde van zijn overlijden in september 2004, waardoor ze geen erfgename zou zijn. Royce de Vries, advocaat van Rachel, zei dat zijn cliënte na de dood van de volkszanger integer heeft gehandeld en dat Rachel en André ten tijde van zijn overlijden weer bij elkaar waren.

Een deel van het testament van André Hazes is uitgelekt in de media. Rachel verklaarde daar “verontwaardigd en teleurgesteld” over te zijn. Volgens haar is daardoor “een volstrekt vertekend beeld van de werkelijkheid ontstaan”.

Roxeanne was vanwege “puur emotionele redenen” zelf niet aanwezig bij de rechtbank. De Vries noemde het “teleurstellend” dat Roxeanne niet bij de rechtszaak aanwezig was. Haar moeder Rachel was wel van de partij en zei de zaak tussen haar en haar dochter te betreuren.

Bron: ANP

Merel DuitBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden