Roxeanne Hazes vraagt aandacht voor pestgedrag: ‘Dit heb ik als kind gemist’ Beeld Brunopress
Roxeanne Hazes vraagt aandacht voor pestgedrag: ‘Dit heb ik als kind gemist’Beeld Brunopress

Roxeanne Hazes vraagt aandacht voor pestgedrag: ‘Dit heb ik als kind gemist’

Roxeanne Hazes is blij dat er op de school van haar 4-jarige zoon Fender gewerkt wordt met een protocol tegen pesten. In het AD zegt de zangeres, die vroeger zelf met pestgedrag te maken heeft gehad, dat ze dat in haar eigen schooltijd ook graag gehad had.

"Fender gaat sinds kort naar school en hoe spannend ik dat ook vind, ik merk dat er nu meer aandacht is voor pesten. Er is bijvoorbeeld een pestprotocol, dat heb ik als kind gemist", vertelt Hazes.

Eigen geschreven prentenboek

De zangeres brengt komende week tijdens de Week tegen Pesten het kinderboek genaamd ‘Grapje!’ uit over pesten, een prentenboek door haarzelf geschreven welke is ontstaan vanuit haar eigen ervaring met pesten. "Ook al gaat het boek over een zebra die wordt gepest omdat hij geen strepen heeft, het is best autobiografisch. Ik zag er zelf vroeger niet anders uit, maar ik had wel een vader die een apart beroep had. Dat was voer voor pestkoppen", zegt de dochter van de overleden volkszanger André Hazes.

Lees ook Roxeanne Hazes weet nog niet of ze wil optreden bij ‘Holland Zingt Hazes’

Trots en uniek

Roxeanne wil haar eigen zoon dan ook leren dat uniek in iets zijn, iets goeds is waar hij trots op mag zijn. “Ik geloof dat als je het op een speelse manier uitlegt, een kind dit begrijpt en een ander er niet om zal pesten. Of niet zal meedoen als het wel gebeurt. Hopelijk kan ik daar met mijn boek ‘Grapje!’ een bijdrage aan leveren", vertelt Roxeanne.

De Week tegen Pesten is een jaarlijks evenement in vele landen met tot doel leerlingen leren dat ook zij iets kunnen doen tegen pesten. Dit jaar vindt het plaats van 26 t/m 30 september.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Brunopress

Julia LeijzerBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden