AMSTERDAM - Rachel (M), Roxeanne (L) en Dre Hazes op de rode loper van de film Bloed, Zweet & Tranen over het leven van Andre Hazes. ANP KIPPA ROBIN VAN LONKHUIJSEN Beeld ANP / ANP Kippa
AMSTERDAM - Rachel (M), Roxeanne (L) en Dre Hazes op de rode loper van de film Bloed, Zweet & Tranen over het leven van Andre Hazes. ANP KIPPA ROBIN VAN LONKHUIJSENBeeld ANP / ANP Kippa

Roxeanne Hazes komt niet opdagen bij rechtbank: waar gaat Rachel Hazes’ rechtszaak over?

Vanwege ‘langlopende geschillen’ wil Rachel Hazes dat haar dochter Roxeanne Hazes gehoord wordt in de rechtbank. Al jaren hebben Rachel en Roxeanne geen contact. Daarom is het verzoek best opmerkelijk. Inmiddels is bekend dat Roxeanne niet naar de rechtbank is gekomen. Wij leggen je uit hoe het zit.

Beste vriendinnen

Rachel Hazes was ooit beste vriendinnen met Marieke van der Beek. Ze brachten veel tijd samen door en werkten zelfs met elkaar. Van der Beek woonde dichtbij en was ook belangrijk voor de kinderen van Rachel, André en Roxeanne. Rachel kocht zelfs een woning voor Van der Beek, waarvoor Van der Beek huur betaalde aan Rachel. Echter barstte twee jaar geleden de bom.

De voormalige besties hadden ruzie over geld. Volgens Rachel betaalde Van der Beek veel te min voor de woning. Ook zou ze een openstaande lening hebben van duizenden euro’s. Deze ruzie liep uit op een rechtszaak. Van der Beek was van mening dat de huur €800 per maand was. Echter wilde Rachel €1.450 per maand zien. Rachel hoopt dit geld alsnog te krijgen via de rechter.

Rachels nadeel

Op alle punten werd Rachel in het ongelijk gesteld. De rechter sprak zich dus uit in haar nadeel. Dat vonnis heeft Rachel niet afgeschrikt, want ze stapt wederom naar de rechtbank. Volgens haar advocaat Royce de Vries wil ze dat Roxeanne gehoord wordt. Of het om een nieuwe zaak gaat tegen Van der Beek is onduidelijk. De Vries wil namelijk niet vertellen of het om een privékwestie of een zakelijk geschil gaat.

Betrokkenheid Roxeanne

Roxeanne heeft namens haar moeder Rachel een handtekening gezet toen Van der Beek het huurcontract tekende. Op het moment van tekenen ging het namelijk niet goed met Rachel. Roxeanne heeft schriftelijk verklaard dat dit inderdaad haar handtekening betrof.

Nu wil Rachel dus dat Roxeanne ook in de rechtbank verschijnt. Opmerkelijk, aangezien de twee al jaren geen contact meer met elkaar hebben. Roxeanne wil liever niets loslaten over de reden. De roddelbladen speculeren er driftig op los. Dinsdag bepaalt de rechter dus of Roxeanne daadwerkelijk naar de rechter moet komen.

Afbreuk reputatie Rachel

Inmiddels is bekend dat Roxeanne niet is komen opdagen bij de rechtszaak. Ze wil niet getuigen. "Als ik als getuige in deze zaak gehoord zou worden, zou dat betekenen dat ik mijn moeder in diskrediet breng, want datgene wat ik zal moeten getuigen zal alleen maar verdere afbreuk doen aan de reputatie van mijn moeder. Dat doe ik niet", schrijft Roxeanne in een brief aan de rechter.

Volgens Rachels advocaat is het horen van Roxeanne nodig. "Mijn cliënt wil precies weten wat er in de periode is gebeurd. Ze heeft recht op antwoorden op de vragen hoe haar belangen zijn behartigd", vertelde De Vries dinsdagochtend bij de rechtbank in Amsterdam. Met 'de periode' doelt hij op het najaar van 2016. Rachel had destijds een inzinking en meerdere mensen kregen een volmacht om namens haar te handelen binnen het bedrijf Melvin Produkties B.V. Echter is er volgens Rachel misbruik gemaakt van die positie en zijn er grote geldbedragen uitgegeven ten onrechte.

Lees ook Is de villa van Martien Meiland en Erica Renkema dan eindelijk verkocht?

Misbruik gevolmachtigden

Roxeanne was dus een van die personen die een volmacht heeft gekregen. Zij beweert dat haar moeders belangen wel gediend zijn. "De bedoeling daarvan is om aan te tonen dat de mede-gevolmachtigden misbruik gemaakt zouden hebben van hun volmacht. Dit is om vele redenen een absurde veronderstelling", schreef Roxeanne daarover in haar brief aan de rechtbank.

Rachel stelde voor de rechter: "Je verwacht van een gevolmachtigde dat ze alles doen om de zaak te beschermen. Daar ga je eigenlijk vanuit." De gevolmachtigden zeggen geen misbruik te hebben gemaakt van de situatie en hun positie. Rachel heeft tijdens de zitting dinsdagochtend niet gereageerd op de verklaring van Roxeanne.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl, RTL Nieuws | Beeld: ANP Foto

Fleur HartmanANP / ANP Kippa

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden