Roddelkoningin Yvonne Coldeweijer in de val gelokt door Talitha Muusse: 'Gebruik je mij nou voor media-aandacht? Wat gênant' Beeld Brunopress
Roddelkoningin Yvonne Coldeweijer in de val gelokt door Talitha Muusse: 'Gebruik je mij nou voor media-aandacht? Wat gênant'Beeld Brunopress

Roddelkoningin Yvonne Coldeweijer in de val gelokt door Talitha Muusse: 'Gebruik je mij nou voor media-aandacht? Wat gênant'

Presentatrice Talitha Muusse besloot samen met BNR om roddelkoningin Yvonne Coldeweijer in de val te lokken door nepnieuws te delen. Talitha maakte een video waarin ze zogenaamd coke snoof op het toilet. Deze video werd anoniem gedeeld met Yvonne en voilà, een tijdje later riep Yvonne dat Talitha drugs gebruikt. Talitha liet weten dat de video in scène is gezet en dat Yvonne dus onwaarheden deelt op social media.

In de val gelokt

Yvonne Coldeweijer kreeg afgelopen week een vage video op Instagram binnen van een anonieme afzender. Talitha Muusse lijkt in de wc van horecagelegenheid Dauphine in Amsterdam cocaïne te snuiven. Yvonne had de video binnen tien minuten online geplaatst achter een betaalmuur op haar Telegramkanaal.

"Oh, wat lelijk dit. Het zou natuurlijk kunnen dat dit is opgezet. Maar ik denk dat het niet lang zal zijn totdat je omgeving wel zal zien dat jij dat bent! En het is ontzettend lullig, Talitha. Don’t do drugs man." Yvonne heeft hierdoor een kleine 100 extra abonnees gekregen.

In scène gezet

Wat de roddelkoningin niet wist, is dat de video in scène is gezet. De radiozender wilde met het maken van deze video laten zien dat juicekanalen makkelijk onwaarheden verspreiden. "Een wazige video was voor Yvonne Coldeweijer voldoende om Muusse ten overstaan van een kleine half miljoen Instagramvolgers te beschuldigen van cokegebruik", aldus de radiozender.

Volgens BNR heeft Yvonne allerlei onwaarheden toegevoegd aan de gebeurtenis. Zo zou Talitha zich opgefokt hebben gedragen op een afscheidsfeest van een BNR-collega en met poeder om haar neus gesignaleerd zijn. Ook zou Yvonne gezegd hebben dat de 'spion' op de bril van de wc is gaan staan om het filmpje van Talitha te maken. Echter was dit een BNR-redacteur die de video maakte, die een bovengemiddeld lange bezoeker is van de dames wc.

Yvonne reageert

Yvonne besloot vandaag te reageren op de nep video. De roddelkoningin liet op haar Instagram stories weten dat ze geen fouten heeft gemaakt en rechtmatig gehandeld heeft. "Ze misleidden me met nepjuice en haalden daar zelfs de landelijke pers mee. [...] Ik hoef niet te bewijzen dat iets 100% zeker waar is. Ik moet laten zien dat het aannemelijk is. Als jij in een video stiekem bij de wastafel aan een sleutel snuift, acht ik het aannemelijk dat je daar coke gebruikt. Dat is toch logisch?"

Ook zegt ze nog: "Daarnaast heb ik hoor en wederhoor toegepast en ook nog vermeld dat de video fake kan zijn. Ik heb dus rechtmatig gehandeld." Ze eindigt met een sneer naar Talitha. "Zat je carrière in een dipje? Gebruik je mij nou voor media-aandacht? Whahah wat gênant."

Daarnaast heeft Yvonne ook een reactie gegeven aan BNR. Ze geeft duidelijk aan dat de video mogelijk nep zou kunnen zijn. "Lieve schat, ik ben niet BNR, ik ben niet NRC, ik ben niet een of andere onderzoeksjournalist. Ik ben een gewoon een juicekanaal. Als ik een video ontvang van iemand die zit te snuiven, dan post ik het gewoon! Het is gewoon juice. That's it."

null Beeld
null Beeld

Lees ook Vriend maakt zich zorgen om Marco Borsato: ‘Hij is een eenzame, gebroken man geworden’

Talitha is het niet eens met Yvonne

Talitha geeft aan dat ze door deze gebeurtenis een andere kijk heeft gekregen op juicekanalen. "Eerst denk je toch: waar rook is is vuur. Maar nu weet ik: er is vaak alleen maar rook. Iemand hoeft maar een filmpje van je rug te schieten en ze kunnen je zo beschadigen."

Talitha reageert ook op het Instagram-verhaal wat Yvonne deelt op Instagram. "Integriteit gaat over heel veel meer dan de wet. [...] Erbij vermelden dat het een roddel is of niet waar kan zijn is vooral handig voor bij de rechter. Maar de schade is al toegebracht aan mensen die besproken worden door het juicekanaal."

null Beeld

De beruchte video van Talitha bekijken kan hieronder.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard, RTL Nieuws, BNR | Beeld: Brunopress

Yana MensBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden