Renze klamer Beeld Brunopress
Renze klamerBeeld Brunopress

Renze Klamer doet boekje open: ‘Mijn oppervlakkige vriendschappen sterven af’

Renze Klamer vindt klagen over talkshows ‘typisch Nederlands’. Dat stelt de RTL-presentator vrijdag in gesprek met de Volkskrant. Hij vindt dat ‘we sowieso goed zijn in zeuren’. Hij erkent overigens wel dat er veel talkshows zijn op televisie.

“En overal wordt aan tafel het nieuws van de dag besproken”, voegt Renze daaraan toe. “Maar vooral door de presentatoren zie ik grote verschillen tussen Beau, Jinek, Op1, Khalid & Sophie, Vandaag Inside. Bovendien wordt er, ondanks het geklaag, goed naar gekeken. Anderhalf miljoen mensen kijken minimaal een minuut naar de dagelijkse talkshow op RTL4.”

Bioscoopbezoek

Verder vertelt Renze dat zijn “oppervlakkige vriendschappen afsterven” nu hij de dertig is gepasseerd en goede vriendschappen voor hem inhoudelijke vriendschappen zijn.

“Met een vriend ging ik in de bioscoop naar de Oscar-winnaar Everything, Everywhere All At Once”, vertelt hij. “In die film zit ook een verhaallijn over een lesbisch kind dat toenadering zoekt tot haar ouders. Na afloop hadden we het over die ouder-kindrelatie, en dat emotioneert mij dan. Toen ik nog geen kinderen had, snapte ik daar geen bal van.”

De RTL-presentator moest overigens erg lachen om de scenes waarin mensen hotdogvingers hadden. “Die blijken behalve raar ook ineens erotisch te zijn”, vertelt hij. “Anderen vinden dat wellicht plat, ik vind het heel grappig. Dat maakt me toch een beetje RTL, denk ik dan.” Renze is vanaf zondag weer te zien in Renze Op Zondag.

Bron: ANP

Merel DuitBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden