AMSTERDAM, 14-10-2021 , Theater Carre 56ste Gouden Televizier-Ring Gala in Theater Carre, Amsterdam. Op de foto: Raven van Dorst Beeld Brunopress/Patrick van Emst
AMSTERDAM, 14-10-2021 , Theater Carre 56ste Gouden Televizier-Ring Gala in Theater Carre, Amsterdam. Op de foto: Raven van DorstBeeld Brunopress/Patrick van Emst

Raven van Dorst houdt vriendin bewust uit de media: ‘Bij haar is alles echt’

Raven van Dorst is tot over diens oren verliefd op hun vriendin, alleen zien we daar op social media niet zoveel van terug. De presentator en artiest houdt haar liever (en bewust) uit de media. Zo vertelt Raven in het AD.

Vriendin Raven van Dorst

Eigenlijk praat Van Dorst er liever helemaal niet over, want “anders hou ik helemaal niets voor mezelf over”, vertelt Raven tegen het AD. “Ik wil niet te veel over ons vertellen. […] Wat ik wel wil zeggen – klinkt supersaai – is dat ze me een hoop rust heeft gebracht. Ze komt niet uit die hele fucking televisiewereld. Bij haar is alles echt. Niet dat televisie nep is, dat is ook weer stom om te zeggen, maar dingen zijn toch anders als de camera aangaat.”

‘Weer zestien’

Volgens Raven voelt het alsof hen weer zestien is als diens vriendin in de buurt is. "Dat ik niet zoveel hoef of moet. Het is gewoon fijn. En alle heisa die je hebt als je met je kop op tv komt en rondtoert, daar is zij niet zo van onder de indruk. Dat vind ik wel lekker. Misschien kan ik daarom ook zo goed bij haar aarden."

Hermafrodiet

Een paar jaar geleden maakte Raven in het programma ‘Geslacht!’ al bekend hermafrodiet te zijn. Dat was zo’n opluchting en leverde zoveel positieve reacties op, dat het tijd nu tijd werd voor de volgende stap. Want ondanks die positieve ontvangst vond Raven niet meteen een manier om vorm aan zichzelf te geven.

‘On-normaliseren’

“Mijn hele leven lang heb ik geprobeerd om de mal van het ‘vrouw-zijn’ zo groot mogelijk te maken, zodat ik er ook in pas. Maar eigenlijk zit die mal al járen veel te strak. Heeft ‘ie nooit gepast. Zo’n dokter in 1984 kan dan wel mijn tweeslachtige babylichaampje te mutileren (‘normaliseren’ werd dat ook wel genoemd) naar dat van een meisje, maar hij had gewoon van me af moeten blijven”, schreef Raven in mei op Instagram.

Lees ook: Rolf Sanchez reageert op gebeurtenissen rondom vriend Marco Borsato: ‘Heel heftig’

Nieuwe naam

De artiest en presentator geeft ook aan liever niet meer in de vrouwelijke vorm te worden aangesproken. “Edoch, het draait niet alleen om taal. Het draait om maatschappelijk opgelegde genderrollen en schoonheidsidealen, die persoonlijke groei en gelijkwaardigheid belemmeren. Fuck dat.”

Met dat nieuwe hoofdstuk wordt het dus ook tijd voor een nieuwe naam. “Een naam die mij de vrijheid geeft om te zweven tussen links, rechts, boven en onder. Die past bij de ‘X’ die ik in mijn paspoort wil krijgen. Een naam die met mij meebeweegt en bij de spiegel past. Een naam die ik zelf kies. Raven (Die / Hen / Kijk maar).”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP, AD | Beeld: Brunopress, Instagram

FlairBrunopress/Patrick van Emst

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden