Rachel en Yvonne Beeld Brunopress
Rachel en YvonneBeeld Brunopress

Rachel versus Yvonne: rechter doet uitspraak in beruchte ‘kroketzaak’

De rechtbank van Amsterdam heeft maandag uitspraak gedaan in het kort geding dat Rachel Hazes tegen Yvonne Coldeweijer had aangespannen. De roddelkoningin moet per direct een video verwijderen en een rectificatie plaatsen.

En de door Yvonne populair gemaakte term ‘gecremeerde kroket’’? Die moet ook de deur uit.

Rectificatie

Rachel wil dat Yvonne een video rectificeert, waarin de roddelkoningin uitspraken doet over de rol van Rachel bij het uitlekken van een persoonlijke brief van haar zoon André Hazes aan diens ex Sarah van Soelen. Yvonne beweert dat de vermeende rol van Rachel in het uitlekken van die brief de reden is dat moeder en zoon momenteel geen contact hebben. De video is ruim 130.000 keer bekeken. Rachel gaf in de rechtbank toe dat er op het moment minder contact is met haar zoon André, maar dat zou een andere oorzaak hebben.

De rechtbank vindt dat Yvonne haar beschuldigingen niet waar kan maken en dat ze ‘onnodig grievend’ zijn. Daarnaast had Yvonne haar volgers opgeroepen om te reageren op de beschuldigingen, wat behoorlijk uit de hand liep. Veel mensen hadden zich ‘zeer kwetsend’ uitgelaten over Rachel. “Zij wakkert deze reacties aan door de term gecremeerde kroket over te nemen”, staat in het vonnis.

Boek over ‘zondaar’ André Hazes in de maak

‘Onthult wat documentaires níet laten zien’

Gecremeerde kroket

Yvonne noemde Rachel de laatste maanden een ‘gecremeerde kroket’ als ze juice over haar vertelde. Yvonne zei wel meer negatieve dingen over Rachel, zo noemde ze haar eerder al een ‘narcistisch mens’, ‘knettergek’, ‘bloedzuiger’ en ‘overgevoelige heks’. Daar was Rachel niet van gediend. Yvonne mag de term ‘gecremeerde kroket’ in ieder geval niet meer gebruiken.

Bron: AD.nl/ ANP

Redactie FlairBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden