Musical Awards Gala 2020 - Rode Loper in de RAI Amsterdam. op de foto: Rachel Hazes-van Galen Beeld EM-Press/Patrick van Emst
Musical Awards Gala 2020 - Rode Loper in de RAI Amsterdam. op de foto: Rachel Hazes-van GalenBeeld EM-Press/Patrick van Emst

Rachel Hazes open over donkere periode én zelfmoordgedachten: 'Ik was moegestreden'

In het nieuwe programma 'Hek van de dam' vormen Rachel Hazes (50) en Bram Moszkowicz (60) een duo om samen een kudde schapen van A naar B te drijven. Tijdens die bijzondere bezigheid hebben de twee de meest openhartige gesprekken met elkaar. Zo vertelt de moeder van André en Roxeanne onder meer over de meest donkere periode uit haar leven, waarin ze kampte met zelfmoordgedachten.

Donkere periode Rachel Hazes

Hoewel Rachel en Bram in eerste instantie niet zoveel overeenkomsten lijken te hebben, blijkt dat toch anders te zijn. Beiden voelen zich namelijk 'het zwarte schaap van de familie', meldt De Telegraaf. Moszkowicz ging naar eigen zeggen 'de laatste zeven jaar door een dal', iets waarin Rachel zich herkent. "Nadat André overleed heb ik tien maanden lang op yoghurt geleefd. En ik heb gedronken. André zou het leuk hebben gevonden. Ik was goed voor een fles bessen per dag. Dat was in 2016. Ik was twaalf kilo afgevallen. Niet dat ik daarvoor dik was. Ik woog nog maar 45 kilo, dát doet stress met je."

Zwarte dagen

Rachel spreekt ook over haar meest zwarte dagen. "Het was me op een gegeven moment allemaal te veel. Ik zag geen licht meer aan het einde van de tunnel. Ik heb rondgelopen met het idee van een zelfmoordpoging. Ik was moegestreden. Ik dacht: 'Ik ga naar mijn moeder.’ Het is een soort kortsluiting in je hoofd. De knop ging om. Ik heb er weken mee rondgelopen."

Opzettelijk

Moszkowicz is geraakt door haar woorden en vraagt of haar zelfmoordpoging opzettelijk was. "Ja, ik heb twee weken van tevoren een mes gekocht. Ik heb contant betaald zodat ik niet getraceerd kon worden. Ik heb een brief aan mijn kinderen geschreven en ik dacht 'ik doe het in de badkamer, dan hebben ze er het minste last van als ze me vinden'."

Lees ook Hóe dan?! Kleine Dré Hazes (3) springt al zonder bandjes van metershoge duikplank in Comomeer

Rouw

Bram vertelt in rouw te verkeren sinds zijn vader een hersenbloeding heeft gehad. "Hij is nu 93. Men zegt dat ik steeds meer op hem lijk, maar hij herkent me niet meer." Zijn familie sleept hem door deze moeilijke tijd heen. "Mijn vader zei altijd dat hij net zoveel hield van zijn kinderen als zijn kleinkinderen, ik voel dat wel. Opa worden is één van de mooiste dingen die me overkomen is en het is nog een knap meisje geworden ook."

Denk je aan zelfmoord? Neem contact op met 113 (0900 0113). De crisislijn is 24/7 open, ook kun je er terecht voor therapie met een psycholoog, of doe de zelfhulpcursus. Anoniem en vertrouwelijk.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Story.nl, ANP | Beeld: Brunopress, Instagram

Carolien TsaoEM-Press/Patrick van Emst

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden