Productiemaatschappij ontkent beschuldiging Soundos: 'De fysiek zware rol zou voor haarzelf en haar baby risicovol zijn' Beeld Brunopress
Productiemaatschappij ontkent beschuldiging Soundos: 'De fysiek zware rol zou voor haarzelf en haar baby risicovol zijn'Beeld Brunopress

Productiemaatschappij ontkent beschuldiging Soundos: 'De fysiek zware rol zou voor haarzelf en haar baby risicovol zijn'

Woensdagochtend maakte Soundos El Ahmadi (40) op haar Instagram pagina bekend dat ze afgewezen is voor een filmrol, omdat ze zwanger is. De actrice vertelde dat ze zou zijn gevraagd voor de rol, waarop ze meteen 'ja' had geantwoord. Toen ze echter vertelde dat ze zwanger was, stopte de productiemaatschappij de samenwerking. Inmiddels heeft de desbetreffende maatschappij gereageerd en volgens hen klopt de beschuldiging niet.

Gezondheidsredenen

Producenten Levitate Film en The Media Brothers hebben laten weten dat ze Soundos hadden gepolst voor de rol. Het castingproces moest echter nog beginnen. De gezamenlijke verklaring luidt: "Voorlopig hebben we er allereerst om artistieke redenen de voorkeur aan gegeven om andere actrices uit te nodigen voor een auditie voor deze rol."

Bovendien, zo melden de producties, hebben ze juist rekening gehouden met de gezondheid van Soundos. "Daarnaast vindt de draaiperiode mogelijk plaats als Soundos hoogzwanger is. De (in ons script beschreven) fysiek zware rol als jeugd-voetbaltrainster zou dan zowel voor haarzelf, haar baby als voor de filmproductie risicovol zijn. We volgen hiermee ook het arbo-advies op van de Rijksoverheid op het gebied van fysieke belasting en zwangerschap."

Lees ook Soundos El Ahmadi mag niet meespelen in film wegens zwangerschap: ‘Jullie hebben mijn hart gebroken’

Miscommunicatie

Volgens Soundos was er sprake van zwangerschapsdiscriminatie, maar de productiemaatschappijen spreken van miscommunicatie. Levitate Film en The Media Brothers 'betreuren dan ook de berichtgeving' en gaan zo snel mogelijk in gesprek met Soundos om de situatie recht te zetten. "We vinden het bijzonder vervelend dat ze zich gekwetst voelt in een periode waarin blijdschap de boventoon zou moeten voeren."

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Story | Beeld: Brunopress

Mirte TimmersBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden