ch!pz Beeld ANP
ch!pzBeeld ANP

Popgroep Ch!pz weer hot and happening door viral TikTok-video van ‘1001 Arabian Nights’

Popgroep Ch!pz gaat viral met hun hit 1001 Arabian Nights uit 2005. Zo’n twintig jaar geleden was de groep immens populair in Nederland. Inmiddels zijn ze weer helemaal hot and happening.

Thank you TikTok voor het terugbrengen van Ch!pz.

Eenmalig concert Ch!pz

De groep maakte al een comeback in 2018 door een uit de hand gelopen 1 aprilgrap. Cilla Niekoop, een van de vier, vertelt erover in AD: “We hadden als grapje gezegd dat we eenmalig een concert zouden geven. Daar kregen we toen zoveel reacties op. De media pikten het op en voordat we het wisten zaten we met elkaar te lunchen om plannen te maken.” Social media bestond nog niet in de beginjaren van Ch!pz. Cilla ziet die ontwikkeling als een fijne verrijking. “We staan meer in contact met onze fans. We ontvangen dagelijks berichten over wat wij en onze muziek hebben betekend voor een hele generatie. Dat is zo’n mooi compliment.”

1001 Arabian Nights

Het lied 1001 Arabian Nights gaat inmiddels de hele wereld over door TikTok. Cilla in AD: “We hadden een TikTok-account aangemaakt en een paar filmpjes geplaatst, maar ineens ging het wel héél hard. De views liepen al snel op naar een miljoen en toen we een filmpje van 1001 Arabian Nights plaatsten, ging dat al snel naar 4 miljoen views.” Veel Duits- en Engelstalige reacties zijn er te lezen bij de TikTok-video. En inmiddels zijn er meer dan 1,5 miljoen (!) video’s met het nummer gemaakt.

De tekst gaat verder onder de TikTok.

Documentaire Harry en Meghan

begin december te zien op Netflix

Online succes

Door het online succes krijgt de muziekgroep weer massaal aanvragen voor shows. Ook andere landen zijn enthousiast en willen hun muziek uitbrengen. “Dankzij de viral video’s weten nog meer mensen dat we terug zijn, maar ook mensen die ons nog niet kenden, weten nu van ons bestaan. We hopen nog meer gave shows te maken en wie weet ook internationaal”, zegt Cilla.

Bron AD

Fleur HartmanANP

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden