2018-05-20 00:00:00 20-05-2018 Zandvoort, JUMBO racedagen Prins Constantijn Christof Frederik Aschwin, Prins der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, Jonkheer van Amsberg (Utrecht, 11 oktober 1969) met de kinderen Eloise (2002), Claus (2004) en Leonore (2006) Foto en Copyright: Leo Vogelzang VOF Beeld Leo Vogelzang
2018-05-20 00:00:00 20-05-2018 Zandvoort, JUMBO racedagen Prins Constantijn Christof Frederik Aschwin, Prins der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, Jonkheer van Amsberg (Utrecht, 11 oktober 1969) met de kinderen Eloise (2002), Claus (2004) en Leonore (2006) Foto en Copyright: Leo Vogelzang VOFBeeld Leo Vogelzang

Oudste dochter prins Constantijn open over 'op hol geslagen' Instagramaccount én haatreacties

Eloise, de oudste dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien, heeft voor het eerst een televisie-interview gegeven. Voor de camera van het 'Jeugdjournaal' praatte de achttienjarige onder meer over haar open Instagram-account, haatreacties en over haar toekomst.

Instagram Eloise

Haar Instagram sloeg de afgelopen weken "op hol" nadat er over werd bericht in de media. Zo werd het bericht dat ze haar diploma had behaald breed opgepakt, wat haar veel berichtjes opleverde. "Er waren er een paar tussen die dan zeiden van: ze verdient het helemaal niet en ze heeft er sowieso geen moeite voor gedaan. Dat soort dingen."

Wél wat van gezegd

Eloise heeft er toen bewust iets van gezegd. "Ik heb toen gezegd: kan je een beetje opletten van wat je zegt. Ik was toen nog maar een zeventienjarig kind. Heel veel mensen zeggen je moet geen aandacht geven aan die negatieve reacties. Alleen ik dacht: ik ga het gewoon doen, want elke keer als er iets groots is, is er wel weer iets wat we fout hebben gedaan."

Bikinifoto

Regels heeft Eloise niet opgelegd gekregen voor haar socialmediagebruik. "Ik heb geen regels. Ik weet gewoon van mezelf wat ik beter niet en wel kan posten. Als ik bijvoorbeeld een bikinifoto wil posten, ga ik die niet op m'n open account posten."

'Gewoon een normaal meisje'

"Ik denk dat ik wel overkom als een open en authentiek persoon", zegt Eloise over de belangstelling op Instagram. Ze heeft inmiddels meer dan 27.000 volgers. "Volgens mij is het ook wel leuk omdat ik een van de enigen ben die een open account heb van de familie en ik denk dat best veel mensen het leuk vinden om te zien van: oh, het is ook gewoon een normaal meisje. Ik zeg ook altijd maar: ik ben gewoon een normaal meisje met een titel. Ik kan er niets anders van maken eigenlijk. Het is niet dat ik me anders ga gedragen omdat ik in een speciale familie zit."

Lees ook Onkoninklijk openhartig: dochter prins Constantijn (17) is open boek op Instagram

Eigen hotelletje

De achttienjarige gravin heeft zich nu ingeschreven voor de hotelschool. Als ze haar opleiding heeft afgerond ziet ze een baantje in hotelmanagement wel zitten. "Dat lijkt me leuk. Of een eigen hotelletje misschien, ergens een plekje beginnen."

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: ANP

Carolien TsaoLeo Vogelzang

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden