Samantha de Jong Beeld Brunopress
Samantha de JongBeeld Brunopress

Oud-realityster Samantha ‘Barbie’ is weer opgenomen in kliniek: ‘Ik zat gedwongen in de prostitutie’

Samantha de Jong (33) heeft zichzelf twee maanden geleden weer laten opnemen in een kliniek. De realityster is recentelijk door de politie 'gered’ uit het prostitutieleven waar ze de laatste maanden in zat. Bij Story doet ze haar verhaal.

Samantha wil nog zeker vier maanden in de kliniek verblijven.

Gedwongen

Vrij snel nadat bekend werd dat Barbie in een Haags bordeel werkte, heeft ze zich laten opnemen in een kliniek die gespecialiseerd is in verslavings- en traumaproblematiek. Aan Story vertelt ze meer over deze periode. Ze claimt nooit vrijwillig de prostitutie in te zijn gegaan. “Ik ben gedwongen", vertelt Samantha.

Grapje

Afgelopen zomer in juli kwam naar buiten dat Samantha, toen onder de schuilnaam Naomi, op de site van een bordeel haar diensten aanbood. Op sociale media reageerde ze hierop in een video en deed ze het af als grapje. Een korte tijd later verwees ze zelf ook naar het bordeel in Den Haag waar ze werkte. Ze vertelde toen van haar hobby haar beroep te hebben gemaakt. “En het bevalt me prima", aldus de realityster destijds.

Jessie Jazz Vuijk had een miskraam:

‘Onze bubbel vol met liefde klapte in één seconde’

Barbie in kliniek

Een medewerkster van het privéhuis, Nathalie, bevestigde aan Story destijds dat Samantha inderdaad onder een andere naam bij hen werkte. Niet lang na die onthulling heeft Samantha zich vrijwillig op laten nemen.

“De reden daarvoor was omdat ik niet meer het leven wilde leiden dat ik geleid heb. Ik kon er niet meer tegen, ik zat gedwongen in de prostitutie. Dat was zo erg... Maar dankzij de politie ben ik eruit gekomen", zegt Barbie, “Zij hebben me echt geholpen. Ik zit hier nu twee maanden en ik blijf nog vier maanden.”

Nieuw begin in 2023

Samantha gelooft dat 2023 een mooi en nieuw begin voor haar zal zijn. Ze voelt zich na deze twee maanden in de kliniek al zo veel beter, maar ze weet dat er nog een lange weg te gaan is. “Ik ben trots op wat ik hier heb bereikt en dat ik het verleden achter me kan laten. Ik sta positief in het leven en heb van veel mensen afscheid genomen.”

Bron Story

Renée KoopmanBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden