Op naar de rechtbank: deze BN'ers moeten in de maand oktober voor de rechter verschijnen Beeld Brunopress
Op naar de rechtbank: deze BN'ers moeten in de maand oktober voor de rechter verschijnenBeeld Brunopress

Op naar de rechtbank: deze BN'ers moeten in de maand oktober voor de rechter verschijnen

Wat hebben Glennis Grace, Danny de Munk, Olcay Gulsen en Rachel Hazes met elkaar gemeen? Ze zijn BN'ers én ze moeten in de maand oktober allemaal in de rechtbank verschijnen. Wij vertellen je welke rechtszaken met BN'ers er deze maand op de planning staan.

Sommige BN'ers hebben het iets te bont gemaakt het afgelopen jaar en moeten daarom naar de rechtbank deze maand.

11 oktober: Olcay Gulsen

Op 11 oktober moet Olcay Gulsen zich melden bij de rechtbank om een getuigenis af te leggen in de zaak tegen haar ex-schoonmoeder. De moeder van haar ex-vriend beweert namelijk dat Olcay 100.000 euro van haar heeft geleend en nooit heeft terugbetaald. De rechter bepaalde eerder dat er meer bewijs moet komen. Olcay heeft tot nu toe alles ontkend en zal 11 oktober weer voor de rechter moeten verschijnen.

19 oktober: Rachel Hazes en dochter Roxeanne

Roxeanne Hazes moet op 19 oktober voor de rechter verschijnen om te getuigen in een zaak waarbij haar moeder Rachel betrokken is. Rachel heeft een rechtszaak aangespannen tegen twee voormalige zakenpartners, omdat ze vindt dat haar belangen niet goed zijn behartigd in de tijd dat zij een inzinking kreeg en andere mensen volmacht hadden om namens haar beslissingen te nemen. Het is de vraag of Roxeanne zal komen getuigen, want eerder gaf ze aan dat ze niks wil verklaren over de zaak.

"Als ik als getuige in deze zaak gehoord zou worden, zou dat betekenen dat ik mijn moeder in diskrediet breng, want datgene wat ik zal getuigen zal alleen maar verdere afbreuk doen aan de reputatie van mijn moeder. Dat doe ik niet. Wettelijk gezien heet dit verschoningsrecht. Daar zal ik mij dan ook op beroepen”, zei Roxeanne in juli.

20 oktober: Danny de Munk

20 oktober is een zitting in de rechtbank van Amsterdam waar Danny de Munk bij aanwezig moet zijn. Hij wordt beschuldigd van verkrachting. De zanger heeft de beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag tot nu toe altijd ontkend.

Dit weekend werd bekend dat Danny de vrouw die hem beschuldigt in het openbaar wil horen. Hier doet de rechter nog uitspraak over.

Lees ook Wat? Deze BN’ers hebben heel veel nepvolgers op social media

26 oktober: Glennis Grace

Het was lange tijd hot topic: het Jumbo-incident waarbij zangeres Glennis Grace betrokken was. Ze wordt verdacht van openlijke geweldpleging en mishandeling met voorbedachte rade. Op 26 oktober moet de zangeres voor de rechter verschijnen met vier andere meerderjarige verdachten.

27 oktober: Famke Louise en de mannen van Roddelpraat

Jan Roos en Dennis Schouten, bekend van Youtubekanaal Roddelpraat, hebben een hoger beroep ingediend tegen zangeres Famke Louise. Zij verloren namelijk eerder een kort geding dat Famke Louise was gestart. Jan en Dennis deelden een niet eerder uitgebracht liedje van de zangeres, zonder haar toestemming. De rechter gaf Famke Louise gelijk, maar de mannen wilden in hoger beroep. Hoe dit verder afloopt, zal 27 oktober duidelijker worden.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD.nl, NOS, Telegraaf | Beeld: Brunopress

Merel DuitBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden