2019, December 12. RAI, Amsterdam, the Netherlands. Kim Kotter at the Masters of LXRY vip night. Beeld David Heukers
2019, December 12. RAI, Amsterdam, the Netherlands. Kim Kotter at the Masters of LXRY vip night.Beeld David Heukers

Op déze verrassende manier kwam Kim Kötter achter haar zwangerschap

Een week geleden maakte Kim Kötter fantastisch nieuws bekend: zij en Jaap Reesema verwachten totaal onverwachts hun derde kindje. Na twee ivf-baby's hield het stel er geen rekening meer mee nog natuurlijk zwanger te kunnen worden, maar het onmogelijke gebeurde. In een nieuwe vlog vertelt Kim op welke opmerkelijke manier ze erachter kwam dat baby nummer drie on the way is.

Fijn, zo'n fitbit

Niet bij Kim gingen er belletjes rinkelen, maar bij haar personal trainer. Het model draagt een fitbit waarmee ze van alles bijhoudt over haar lichaam. De gegevens zijn ook inzichtelijk voor haar trainer en die viel het op dat Kim al ongesteld had moeten zijn, maar het nog niet was.

Jaap onderstboven

Toen Kim ook nog eens flauwviel bij een sessie mountainbiken en ze haar buikspieren snoeihard trainde maar haar buik in plaats van strakker alleen maar dikker zag worden, viel het kwartje. Zenuwachtig besloot de blondine dat ze een test wilde doen. "Ik wilde een test gaan kopen, maar dat durfde ik niet, want iedereen kent mij hier", vertelt Kim, die noodgedwongen Jaap inschakelde voor de speciale boodschap. "Ik wilde er niemand mee belasten want ik dacht, dit kan toch niet waar zijn. Maar toen heb ik toch Jaap maar even lief aangekeken en gezegd dat-ie even iets voor me moest halen bij de supermarkt. Hij wist níet wat hem overkwam."

'We konden het niet geloven'

"We waren helemaal blij met ons gezinnetje met twee kinderen, het huis is daar op ingericht, ons leven is daar op ingericht. En ineens was dat veranderd en was ik zwanger", vertelt ze vanuit haar kantoortje, dat ze binnenkort toch echt moet opofferen voor een nieuwe babykamer. "Dat gevoel van 'dit kan niet', dat hebben we heel lang gehad. Van: hoe dan en hoe gaan we dit doen? We konden het gewoon niet geloven."

Pittig eerste trimester

In de vlog vertelt Kim nog veel meer over de eerste periode van de zwangerschap. Zo is ze extreem misselijk geweest en voelde ze zich de hele dag "zeeziek". Ook waren er spannende momenten toen bleek dat er een extra medische echo gemaakt moest worden vanwege teveel vocht in de nekplooi van de baby, wat kan duiden op het Syndroom van Down. De opluchting was dan ook enorm toen bleek dat bij de extra controle het vocht bijna volledig was weggetrokken.

Lees ook Kim Kötter na twee ivf-kindjes onverwachts zwanger van derde spruit: 'Dit is echt een cadeautje'

Jongetje of een meisje?

Kim is - hóe romantisch - op 14 februari uitgerekend. Samen met Jaap heeft ze al twee zoontjes: Muck (4) en Youp (2), die het babynieuws op vakantie te horen kregen, zo is te zien in de video. Of daar nog een zoontje bijkomt, of dat Kim verblijdt wordt met een meisje, is nog niet bekend. Kim en Jaap trouwden bijna twee jaar geleden in Oostenrijk.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

https://www.youtube.com/watch?v=eG5kTRZNUgc

Bron: RTL Boulevard | Beeld: BrunoPress

Justine WoutersonDavid Heukers

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden