johnny de mol Beeld Brunopress
johnny de molBeeld Brunopress

Onverwacht: Johnny de Mol toch weer te zien in zijn talkshow ‘HLF8’

Johnny de Mol zal vrijdagavond weer voor het eerst te zien zijn als presentator van zijn talkshow HLF8, vertelt hij in een interview in De Telegraaf. Eind april legde hij z’n werkzaamheden neer vanwege beschuldigingen van wangedrag. Zijn terugkeer komt dan ook als een verrassing.

In oktober deelde De Mol namelijk dat hij niet meer terug zou keren bij zijn programma.

Uitzending HLF8 vrijdagavond

In het interview vertelt De Mol dat hij door programmadirecteur Marco Louwerens is gevraagd bij te springen. “Hélène Hendriks en Sam Hagens kunnen elk maar twee avonden presenteren”, zegt De Mol. Leonie ter Braak, die ook een tijd HLF8 presenteerde, is overgestapt naar RTL. “En ik doe daarom dus de vijfde”.

Talpa laat vrijdag weten “ontzettend blij te zijn dat Johnny weer als host plaatsneemt aan de tafel van HLF8”. “In de periode dat Johnny een stap terug deed om zich te richten op zijn welzijn en die van zijn directe omgeving, zijn we met elkaar in gesprek gebleven en hebben we hem op een gegeven moment gevraagd de vrijdagavonduitzendingen van HLF8 te presenteren”, meldt een woordvoerder.

Draad oppakken

De presentator zegt tegen de krant weer klaar te zijn voor zijn terugkeer en vindt dat het team van HLF8 het in zijn afwezigheid fantastisch heeft gedaan. “Ik vind het heerlijk om weer een of twee avonden terug te zijn. Zo kan ik rustig de draad weer oppakken”.

Behoorlijke impact

De Mol staat ook stil bij de aangifte van mishandeling en poging tot doodslag die zijn ex-partner Shima Kaes tegen hem deed. “De hele kwestie met mijn ex heeft een behoorlijke impact gehad. Geen moment was het uit m’n gedachten.” De afgelopen periode nam De Mol de tijd om alles te verwerken. Ook was hij een tijdje weg naar “een eiland in de Indische Oceaan”. “We zijn net terug en ik ben er klaar voor, en klaar mee!”

Bron: ANP

Fleur HartmanBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden