2018-05-20 00:00:00 20-05-2018 Zandvoort, JUMBO racedagen Prins Constantijn Christof Frederik Aschwin, Prins der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, Jonkheer van Amsberg (Utrecht, 11 oktober 1969) met de kinderen Eloise (2002), Claus (2004) en Leonore (2006) Foto en Copyright: Leo Vogelzang VOF Beeld Leo Vogelzang
2018-05-20 00:00:00 20-05-2018 Zandvoort, JUMBO racedagen Prins Constantijn Christof Frederik Aschwin, Prins der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, Jonkheer van Amsberg (Utrecht, 11 oktober 1969) met de kinderen Eloise (2002), Claus (2004) en Leonore (2006) Foto en Copyright: Leo Vogelzang VOFBeeld Leo Vogelzang

Onkoninklijk openhartig: dochter prins Constantijn (17) is open boek op Instagram

Veel royals zijn op sociale media alleen te vinden met officiële accounts waarop we weinig privé-inkijkjes krijgen. Hoe anders is dat bij de bíjna 18-jarige dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien, gravin Eloise, die op Instagram volop strooit met nonchalante selfies en persoonlijke verhalen.

Een kamer boeken bij Eloise

In een nieuwe Q&A onthult dat ze haar toekomst al helemaal heeft uitgestippeld en die is minder koninklijk dan je misschien zou verwachten. Eloise, die vorige maand haar middelbareschooldiploma behaalde, vertelde dat ze zich al heeft ingeschreven voor een vervolgopleiding. Na de zomer begint ze met een studie aan de hotelschool. "Ik wil iets met management doen en dan in een hotel", beschreef ze haar droombaan. Op dit moment werkt ze in een restaurantje, waar ze klanten kan helpen in vloeiend Nederlands, Engels en Frans.

Posten wat ze wil

De oudste dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien liet verder weten dat haar ouders niet over haar schouders meekeken tijdens het vragenvuur van haar volgers. "Nee ze controleren niks, maar ik let uit mezelf op wat ik precies post", antwoordde ze op de vraag hoe ze omgaat met sociale media en of ze erop mag zetten wat ze wil of dat haar ouders dat eerst checken.

Die titel? Niet zo boeiend

De oudste kleindochter van prinses Beatrix (samen met haar andere oma "de liefste oma ooit") kreeg ook een aantal vragen over haar afkomst. Dat mensen alleen bevriend willen zijn vanwege haar familie, vindt ze "echt vervelend". Zulke mensen blokkeert ze, zo antwoordde Eloise, die ook vertelde het vreemd te vinden dat mensen met haar op de foto willen en zelfs fanaccounts voor haar aanmaken. Dat ze een royal is, vindt ze zelf dan ook niet zo interessant. Dat blijkt als iemand vraagt wat ze ervan vindt om de titel 'prinses' te dragen. "Voor de duidelijkheid, mijn titel is niet 'prinses'. Het maakt me inderdaad niet heel veel uit. Het is maar een titel."

Lees ook Prinses Amalia ontving doodsbedreigingen van ex-militair via Instagram: 'Geen ontkomen aan, meisje'

Onzekerheid

Net als de meeste tienermeisjes was Eloise, die maandag achttien wordt, ook wel eens onzeker. "Natuurlijk! Ik denk dat iedereen het wel heeft. Maar je moet je er niet zo gek over maken, want het is uiteindelijk alleen maar vervelend voor jezelf. Weet dat je perfect bent op je eigen manier." Vroeger vond ze haatberichten "echt vervelend", maar tegenwoordig kan de gravin (slash influencer: ja ja, ze doet zelfs samenwerkingen en promoties) daar gelukkig om lachen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: ANP

Justine WoutersonLeo Vogelzang

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden