Bridget Maasland Beeld Brunopress
Bridget MaaslandBeeld Brunopress

No more booze voor Bridget Maasland: ‘Het is ook eenzaam’

Bridget Maasland drinkt geen druppel alcohol meer. De presentatrice is blij met haar keuze, maar ze is wel veel vriendinnen verloren sinds ze niet meer wekelijks aan de wijn zit. “Het is ook eenzaam.”

De presentatrice voelt zich stukken beter sinds ze nuchter door het leven gaat. “Ik slaap veel beter, mijn focus is beter... Ik merk dat ik nu meer bewust meemaak, gesprekken onthoud”, vertelt ze aan Story.

Geen alcohol meer

“Ik vind het gemakkelijker om te zeggen: ‘Ik drink niet’. Dan is het namelijk geen keuze meer”, vertelt Bridget aan het roddelblad. Ondanks het rigoureuze besluit ‘hangt ze graag in de lampen’ tijdens een avondje stappen. Oók zonder alcohol. “Ik ga nu wel eerder naar huis. Als iemand me voor de derde keer hetzelfde verhaal vertelt, vind ik het wel mooi geweest.”

Geen alcohol drinken heeft echter wel een keerzijde voor de presentatrice. “Het is ook eenzaam. Je merkt toch dat veel mensen niet die spiegel voorgehouden willen krijgen, hoewel ik er helemaal niet mee bezig ben of andere mensen wel of niet drinken. Maar als jij nuchter blijft, krijg je veel meer mee van wat er allemaal gebeurt. Dat vinden mensen lang niet altijd leuk.”

Kim Feenstra heeft duidelijke boodschap voor Hugo de Jonge

‘Shut the fuck up’

Verloren vriendschappen

Bridget vertelt dat haar keuze om niet te drinken ook vriendschappen heeft gekost. Met een aantal mensen heeft ze geen contact meer. “Mensen met wie je vroeger dat soort feestjes had. Er blijven nog wel mensen over, maar dat zijn meestal degenen die zelf ook gestopt zijn met drinken. Gelukkig heb ik ook nog een paar vriendinnen die nog wel een drankje doen, en met wie ik nog steeds in de lampen kan hangen.”

Bron: Story

Merel DuitBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden