Donny Islam Beeld Brunopress
Donny IslamBeeld Brunopress

Na Dave heeft ook Donny interesse in de Islam: ‘Ik geloof in een hoger iets’

Model en acteur Donny Roelvink is zich, net als zijn broer Dave, steeds meer aan het interesseren voor de islam. Het ongeluk eerder dit jaar, toen hij werd overreden door een Hummer, heeft bijgedragen aan het gevoel dat er “een hoger iets” moet zijn.

Dat vertelt de 24-jarige socialite uitgebreid in gesprek met FunX-dj Fernando Halman in zijn YouTube-serie RealTalks. Eerder deze week vertelde zijn broer Dave dat hij in de islam ook rust heeft gevonden, na een periode vol drank en drugs.

Wekenlang herstellen

Donny draaide in juni een fitnessvideo met vrienden toen hij werd overreden door een Hummer. Hij belandde in het ziekenhuis met vijf gebroken ribben en een klaplong. Het model moest wekenlang herstellen. Het gesprek met Fernando Halman is de eerste keer dat Donny uitgebreid over het ongeluk praat.

“Ik heb altijd al dingen gevoeld”, vertelt hij. “Ik geloof in een hoger iets, ik heb mij wel vaker verdiept in geloven. Ik heb een vriend die moslim is: ik heb meegedaan met de ramadan, ik ben mee geweest naar de moskee.”

Oma waakt over Donny

Donny is er ook heilig van overtuigd dat zijn oma over hem gewaakt heeft tijdens én na het ongeluk. “Ik heb een tatoeage van haar op mijn arm, er zit nu een litteken door haar hoofd. Ik geloof echt dat zij over mij gewaakt heeft. Als ik 20 kilo lichter was geweest, was ik nu dood geweest.”

Niet huilen

De eerste dag na het ongeluk, lag Donny in het ziekenhuis en keek hij naar eigen zeggen alleen maar naar buiten. “Ik ging niet schreeuwen of huilen, ik was niet boos. Ik lag daar alleen maar, in mijzelf gekeerd, en keek naar buiten. Ik dacht: hoe ga ik dit mijn ouders vertellen?”

Pas toen de hele familie een dag later aan zijn bed stond, kwamen de emoties. “Opeens kwam alles naar buiten, wat er was gebeurd. Ik heb de hele dag zitten janken toen mijn vrienden en familie aan het bed stonden.”

Sterker dan ooit

De ervaring heeft hem uiteindelijk alleen maar sterker gemaakt, twee weken later stond hij alweer in de sportschool. Donny vertelt over zijn jeugd in de schijnwerpers en welk effect dit op hem en zijn broer Dave Roelvink heeft gehad.

Ook vertelt hij hoe het kwam dat hij een periode geen contact meer had met zijn broer toen deze overdadig drank en drugs gebruikte.

Bekijk hier de gehele podcast aflevering met Donny Roelvink.

Bron: ANP

Lisa CostersBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden