Monique Westenberg klaar met de juicekanalen Beeld Brunopress
Monique Westenberg klaar met de juicekanalenBeeld Brunopress

Monique Westenberg (44) klaar met de juicekanalen: ‘Die mensen hebben zelf waarschijnlijk issues’

De afgelopen jaren werd Monique Westenberg (44) heel veel in de gaten gehouden door de media. Ze hoefde maar iéts online te plaatsen of de verwijten en roddels werden al verspreid. Bij Beau Monde deelt ze haar ervaringen met de mediawereld en ze is niet al te positief.

Er gingen constant veel verhalen rond over Monique en ex André Hazes. Monique geeft aan zelf nooit te kijken op deze juicekanalen, maar ze krijgt regelmatig wat doorgestuurd wanneer er over haar gepraat wordt.

Lulverhalen door juicekanalen

“Ik verwonder me er wel over”, geeft ze toe. Monique zegt wel eens het verwijt te krijgen dat ze zelf de media opzoekt. “Maar als er iemand is die nooit de media heeft opgezocht, ben ik het. Ik post wel op social media, dat is mijn leven, maar ik zeg helemaal niets.”

Ze geeft aan één keer te hebben gereageerd op al deze lulverhalen. Zo zou ze zelf gesuggereerd hebben dat het weer aan was tussen haar en André. “Ik suggereer helemaal niks! Ik heb één keer duidelijk gezegd hoe het zit", meldt ze. Daarna was het klaar voor haar. Ze wilt zich niet constant hoeven te verantwoorden tegenover heel Nederland.

“Die mensen die de roddels naar buiten brengen hebben zelf waarschijnlijk behoorlijke issues", zegt Monique.

Onzin

Er gingen geruchten rond dat de twee een bruiloft aan het plannen waren voor een nieuwe realityserie. Dit blijkt helemaal niet waar te zijn. “Ja joh, dat was allemaal zo’n onzin”, vertelt Monique aan Beau Monde. Ze legt uit dat de docu ging over André's carrière en dat ze had aangegeven niet in beeld te willen komen wanneer ze begonnen met draaien.

“Dat liep allemaal wat anders. Uiteindelijk is het een mooie, pure docu geworden, en toen hij mij vroeg hierin eerlijk mijn verhaal te doen, heb ik ‘ja’ gezegd”, zegt Monique. Ze deelt ook dat er verder geen camera's bij haar in de buurt zijn geweest, los van dat ene interview.

“We beseffen al te goed dat onze zoon en zelfs onze kleinkinderen deze docu terug zullen blijven zien. Zo kijkt kleine André nu ook de docu over zijn opa", aldus Monique.

Pijnlijk voor kleine André

De verhalen die op de juicekanalen verspreid worden vindt Monique vooral pijnlijk en vervelend voor haar zoontje André. “Die ziet ook dingen voorbijkomen. Als hij op Google-spraak zijn naam zegt, komt er van alles naar boven.” Monique deelt dat zij dan vervolgens verantwoording moeten afleggen aan hun eigen zoon. Uitleggen dat sommige mensen nou eenmaal leugens verspreiden en dat de papa en mama van André wél eerlijk zijn. “Dat vind ik heel pijnlijk", zegt ze.

Maryam Hassouni (37) zwijgt niet langer

‘De eerste keer dacht ik dat het een incident was’

Nieuwe liefde voor Monique

Het was een druk jaar voor Monique, maar ze voelt zich sterker dan ooit. Ook is het duidelijk nu: zij en André Hazes zijn niet meer samen, maar hebben wel een gezonde verstandhouding ontwikkeld als vader en moeder van hun zoontje André. “We houden van elkaar, maar we beseffen ook dat het als stel niet werkt,” vertelt ze aan Beau Monde.

“Nu ik weer wat meer rust heb, denk ik weleens: oké, er zal in de toekomst vast een andere man in mijn leven komen,” vertelt ze. Echter weet ze niet meer hoe ze moet daten. “Zie je mij al ergens op een terras zitten met iemand? Dan staan er meteen foto’s met enorme koppen in de roddelbladen. Ik krijg niet eens de kans om kennis te maken met een man", deelt Monique.

Ze gunt niet alleen zichzelf, maar ook André een goede en fijne partner. “Iemand bij wie we stabiliteit, veiligheid en rust vinden', omschrijft ze. Ze is blij hoe André en zij nu met elkaar omgaan. “Ik besef nu dat het zo heeft moeten zijn, het universum heeft andere dingen voor mij in petto.”

Op de hoogte blijven van onze artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze dagelijkse nieuwsbrief of wekelijkse nieuwsbrief.

Bron RTL Boulevard, Beau Monde, Beau Monde

Renée KoopmanBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden