HILVERSUM, 31-08-2020, Studio 21 Miss Nederland 2020 in Studio 21, Hilversum Op de foto: Monique Westenberg Beeld Brunopress/Patrick van Emst
HILVERSUM, 31-08-2020, Studio 21 Miss Nederland 2020 in Studio 21, Hilversum Op de foto: Monique WestenbergBeeld Brunopress/Patrick van Emst

Monique deelt hartverscheurende post: 'Tot twee weken geleden zat ik op een roze wolk'

De breuk tussen Monique Westenberg en André Hazes is hét gesprek van de dag. Na een paar kortere verklaringen via hun management is André nog steeds stil, maar heeft Monique er nu voor gekozen haar verhaal iets uitgebreider te delen op Instagram. André blijkt voor de zoveelste keer keihard op haar hart te hebben getrapt.

Roze wolk

In de eerst gegeven verklaring van de manager van de zanger werd gesuggereerd dat de beslissing om uit elkaar te gaan samen is gemaakt. Monique laat nu weten dat dat niet zo is. "Met een gebroken hart moet ik bevestigen dat André er wederom voor heeft gekozen bij zijn gezin weg te gaan", schrijft zijn ex-verloofde. "Het afgelopen jaar was het gelukkigste jaar van onze zeven jaar samen. Vanaf 12 [de dag van André's aanzoek, red.] december zaten wij op een roze wolk en daar heb ik tot aan twee weken geleden opgezeten."

Zoontje Dré wist nog van niks

Monique noemt de keuze van André om weg te gaan abrupt, "ik heb het niet zien aankomen". Naast dat het niet haar keuze was om de verloving te verbreken, blijkt het ook niet haar keuze om het nieuws vandaag al naar buiten te brengen. "De haast die ermee gemoeid is om dit zo snel naar buiten te brengen, zonder dat we dit eerst onze zoon hebben kunnen vertellen, verbaast mij na hetzelfde patroon van een jaar geleden niet", schrijft ze. "Het vergt ontzettend veel kracht van mij om zonder dit zelf een plekje te kunnen geven, rechtop te blijven staan in deze hectiek."

'Aan mij de taak Dré anders op te voeden'

Monique heeft zich voorgenomen alles op alles te zetten om van hun vierjarige zoontje geen kopie van z'n vader te laten worden. "Aan mij nu de grote taak om onze zoon anders op te voeden en de cirkel te doorbreken. Opgroeien in een veilige, stabiele en liefdevolle omgeving", aldus Monique, die onder haar bericht zo'n beetje van elke denkbare BN'er steunbetuigingen ontvangt. Monique wenst André "rust in zijn hoofd en hart, zodat er ruimte ontstaat vanbinnen om zijn patronen en daarmee zijn ongelukkig zijn, te kunnen doorbreken." In André's verklaring gaf de zanger aan ervan overtuigd te zijn een betere vader voor zijn zoontje te kunnen zijn als hij en Monique niet langer een stel vormen.

Lees ook Hester Zitvast over de breuk tussen André en Monique: 'Het was an accident waiting to happen'

Turbulente relatie

André en de zestien jaar oudere Monique hebben samen een zoontje van vier, Dré. In december deed André Monique nog een groots aanzoek, waarop ze volmondig ‘ja’ zei. Daags na het aanzoek werden de eerste schetsen van Monique’s couture-bruidsjurk al gedeeld en ook de bruiloftsplannen waren al in kannen en kruiken. In februari 2020 kwam het stel weer samen nadat André Monique drie maanden eerder verliet voor presentatrice Bridget Maasland. De tijdelijke breuk vormde de inspiratie voor zijn laatste album Thuis, waarop hij tot in detail over zijn turbulente liefdesleven zingt.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: BrunoPress

Justine WoutersonBrunopress/Patrick van Emst

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden