Monica Geuze Beeld Brunopress
Monica GeuzeBeeld Brunopress

Monica Geuze over stoppen met vloggen: ‘Gestoord dat dit het journaal haalde’

Ex-vlogger Monica Geuze voelt zich “bevrijd” nu ze niet meer alles wat ze doet met de buitenwereld moet delen in haar vlogs. Dat vertelde ze dinsdag in de talkshow Jinek. “Ik merk nu pas dat ik me bevrijd voel”, bekende ze.

“Ik was me langer dan acht jaar constant aan het verantwoorden tegenover de mensen die naar mij keken”, aldus Monica.

Bevrijd

Bij Jinek aan tafel vertelde de ex-vlogger dat ze het de laatste jaren al vaker merkte: “Ik wil meer in het moment leven in plaats van doorlopend terugrapporteren naar de kijkers. Maar dan voelde ik mij weer schuldig dat ik dingen niet aan het delen was. Nu zie ik pas hoe lekker het kan zijn om niet alles te delen", legde ze uit.

De bekende ex-vlogger zei in haar laatste vlog dat ze al langere tijd wist dat ze zou gaan stoppen. Ze wist alle ballen niet langer meer hoog te houden.

Monica op de buis

Monica vond het “gestoord” dat het feit dat zij stopte in het NOS Journaal zat. “Ik heb mijn leven gefilmd omdat het heel natuurlijk voelde, dat doet het nu niet meer. Maar is dat dan 8 uurjournaal-waardig nieuws? Dat vind ik niet.” Ze stoorde zich ook erg aan de online reacties. “Mensen die vroegen: wie is die trien? Ik heb er ook niet om gevraagd om een item in het journaal te worden.”

Versleten camera's

Monica deelde een opvallend feitje in Jinek. Ze vertelde namelijk afgelopen jaren gemiddeld twee camera’s per jaar te gebruiken. “Ik heb in totaal tussen de zestien en twintig camera’s versleten”, rekende zij voor. Een opmerkelijk aantal.

Nu ze gestopt is heeft ze de afgelopen week de camera zelden gemist, vertelde Monica aan Eva Jinek. “Aan het begin van de week, was mijn reactie nog: shit, ik ben hem vergeten. Maar naar de studio nu was ik hem vergeten, ook al hadden jullie gevraagd hem mee te nemen.”

Boek over ‘zondaar’ André Hazes in de maak:

‘Onthult wat documentaires níet laten zien’

Traantje laten

Tijdens de uitzending kwamen er drie trouwe kijkers van Monica aan het woord. Ze spraken haar lieve en motiverende woorden toe, waarna de ex-vlogger er stil van werd en een traantje moest laten. Jinek reageerde: “Oh nee, als jij moet huilen, ga ik zo ook huilen.”

Fans Monica blijven haar wel voorbij zien komen op sociale media. Haar YouTube-account wordt niet gesloten en ze blijft video’s maken. De invulling daarvan moet ze alleen nog bedenken. Ook blijft ze actief op Instagram en TikTok, waar ze overigens wel korte dagvlogs deelt.

Bron: ANP

Renée KoopmanBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden