Monica Geuze Beeld Brunopress
Monica GeuzeBeeld Brunopress

Monica Geuze aangepakt door Diederik Gommers: ‘Ga je voor views of gezondheid?

Vapen doet leven? Nou, zeker niet. Artsen slaan op TikTok daarom alarm en roepen op om te stoppen met het promoten van roken en vapen op sociale media. Diederik Gommers ligt nu zelfs in de clinch met Monica Geuze en Kaj Gorgels, die vaak praten over vapen in hun podcastGeuze & Gorgels.

Monica besloot op TikTok te reageren en is niet níet eens met de arts.

Dodelijke tabaksindustrie

Ic-arts Diederik Gommers is samen met andere (bekende) artsen het TikTokaccount Artsen slaan Alarm begonnen. Hiermee willen ze influencers oproepen geen video’s meer te delen over roken en bestaande video’s hierover te verwijderen. Onder het motto ‘Help je dee dodelijke tabaksindustrie of help je ons artsen?’ proberen ze awareness te creëren. Er zijn namelijk steeds meer jongeren die vapen en roken en dat baart veel doktoren zorgen.

Stop met promoten van roken

Gommers richt zich in zijn video op het populaire podcastduo Monica en Kaj. “Hoi Monica en Kaj. Je denkt vast, wat doet die oude Diederik Gommers op TikTok? Ik ben hier omdat ik jullie hulp nodig heb. Ik ga eerlijk zijn, ik vind jullie oprecht leuke mensen en ben stiekem wel een beetje fan van jullie podcast”, begint de arts zijn verhaal.

Alleen hoort de arts “meerdere podcastfragmenten over roken en vapen”, vervolgt hij. “Ook al noemen jullie dit alleen, dit inspireert anderen om ook te vapen. Jullie hebben bijna alleen al 5 miljoen likes op dit account en ik kan me niet voorstellen dat jullie het gezicht willen zijn van de dodelijke tabaksindustrie en jullie volgers verslaafd willen maken.”

Views of gezondheid?

En daarom slaat hij alarm, zegt Gommers. “Omdat ik wil voorkomen dat ik al die volgers later op de intensive care zie omdat ze ernstig ziek zijn. Ik ben hier niet om met mijn vinger te wijzen, maar vraag je vanuit mijn hart: gaan jullie voor views of voor gezondheid?” Het podcastduo zou de artsen kunnen helpen door video's over roken te verwijderen. “En vanaf nu geen vapes meer te laten zien of te noemen in jullie video’s. De keuze is aan jullie.”

Monica Geuze reageert

Monica heeft de video gezien en besloot een TikTokvideo te plaatsen waarin ze geluidloos reageert op de video van Gommers. Ze lijkt best wel geschokt te zijn over de woorden van de arts. Aan haar gezicht en handgebaren te zien, vindt ze de woorden van de arts best wel overdreven en is ze het niet met hem eens.

Aan het einde van de video lijkt ze niet overtuigd van zijn verzoek. Op de vraag “gaan jullie voor views of voor gezondheid” reageert ze geluidloos dat ze voor views gaat.

Tekst gaat verder onder de video.

Volgers reageren

Volgers van Monica zijn niet te spreken over haar omgang met de kritiek. “Wat een onvolwassen reactie”, “Ik had iets anders verwacht van je” en “Beetje teleurstellende reactie van je” reageren ze onder haar video. Ook geven meerdere volgers aan dat ze het verzoek van Gommers helemaal niet gek vinden, aangezien er zoveel jongeren verslaafd zijn aan vapen en roken.

De bekende YouTuber Dylan Haegens besloot het gesprek met een arts aan te gaan over jongeren en roken. Hij is zichtbaar geschokt door de dodelijke invloed van de tabaksindustrie. Bekijk de video hieronder.

Bron: TikTok / ANP

Merel DuitBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden