moise trustfull Beeld BrunoPress
moise trustfullBeeld BrunoPress

Moïse Trustfull wordt vaak vergeleken met moeder Quinty: ‘Ik krijg het alleen maar heel benauwd’

In de podcast De Weg Naar Succes deelt Moïse Trustfull alle ins en outs over haar leven en carrière. Het hebben van een bekende mams of paps is fijn, maar het is soms ook een struggle. Met presentator Nino Wilkes praat ze over hoe het is om de ‘dochter van’ te zijn.

Struggles, struggles, struggles.

Ouders als voorbeeld

Moïse, dochter van KoffieTijd-presentatrice Quinty Trustfull, werkt net als haar moeder in de tv-wereld. Vaak wordt er verwacht dat kinderen van BN’ers in de voetstappen van hun bekende ouders treden. Bij sommigen wordt zingen, dansen, en acteren er met de paplepel ingegoten en worden de kids klaargestoomd om de showbizzwereld te betreden.

Moïse had juist een heel andere ervaring: “Wat je vaak ziet is: je ouders zijn je voorbeelden en wat zij doen, dat wil je dan ook. Mijn ouders wilden juist heel erg dat ik iets ging doen wat ik echt leuk vond. Dus ik merkte dat ze het eerder wat af hielden dan dat ze zeiden: ‘oh, daar moet je wat mee gaan doen.’”

Glennis Grace onthult details over taakstraf

‘Sta ik daar in mijn uniform’

Geen hulp nodig

Wat bleek: Moise was toch wel erg geïnteresseerd in de glamoureuze wereld van haar moeder. Als klein meisje wilde ze bijvoorbeeld al graag ‘overal de hoofdrol in hebben’: “Ik vond in de schijnwerpers staan gewoon heel erg leuk”, deelt Moise.

Toch wilde Moise zelf stappen maken in haar carrière. (Zonder de hulp van haar moeder en haar bekende achternaam). Daarom besloot ze om zich, achter de rug van haar ouders, in te schrijven bij verschillende castingbureaus. Nadat ze werd geselecteerd voor een auditie, en naar een casting moest, loog ze tegen haar ouders en zei ze dat ze ‘naar een vriendinnetje toe ging’.

Moïse Trustfull vs moeder Quinty

Natuurlijk wilde Moïse niet worden vergeleken met haar moeder. Daarom besloot ze om te gaan acteren. “Mijn moeder presenteert, dan ga ik acteren. Dan doe ik toch niet hetzelfde als mijn moeder. Want vaak krijgen wij, ‘kinderen van’, alleen maar te horen: ‘Dit doe je alleen, omdat je moeder dat ook doet.’”

Haar plan werkte helaas niet heel goed, want ze wordt alsnog met haar moeder vergeleken. “Dan krijg ik het alleen maar heel benauwd. Ik heb alleen maar het idee dat ik nog meer moet presteren, omdat ze al weten wie je bent”, aldus Moïse

Een stapje voor

Heeft Moïse een stapje voor in de acteerwereld omdat haar moeder bekend is? No way. Dat vindt zelf maar onzin. “Uiteindelijk zijn er met mij nog tien andere die auditie doen en over die anderen hebben ze geen mening. Het valt gewoon meer op, alles wat ik doe. Of het nou positief of negatief is.”

Ze werkt nog steeds hard aan haar carrière als actrice. “Geef mij maar een microfoon en laat mij maar met een cameraman rondrennen in de studio”, sloot ze het gesprek enthousiast af.

Bron: RTL Boulevard

Gigi MarthaBrunoPress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden