Mia en Dion passen songfestivalnummer aan: 'Vechten al zes maanden'
 Beeld Getty Images
Mia en Dion passen songfestivalnummer aan: 'Vechten al zes maanden'Beeld Getty Images

Mia en Dion passen songfestivalnummer aan: 'Vechten al zes maanden'

Mia Nicolai (27) en Dion Cooper (29) kregen het flink te verduren na meerdere valse performances van hun songfestivalact. De reacties waren niet mals, waarop het duo de nodige aanpassingen aan het nummer besloot te doen.

Gisteravond traden de twee nog één keer op bij Khalid & Sophie, voordat ze afreizen naar Liverpool voor het Eurosongfestival. Ook deden ze hun verhaal over de afgelopen weken.

Veel emoties

De afgelopen periode zorgt voor veel emoties bij Mia en Dion. “We willen het heel graag goed doen. Dus het raakt je als het niet gaat zoals je wil”, zegt Mia. Dion weet waar het misgaat met hem en Mia. “We zijn al zes maanden aan het vechten met dit nummer”, zegt hij. Ze geven aan het moeilijk te vinden om het nummer vlekkeloos te zingen.

Duncan Laurence, die hen vertegenwoordigt, geeft daarnaast de organisatie van de songfestivalfeesten in Madrid en Amsterdam de schuld van het valse gezang van onze songfestivalinzending. “Ze worden georganiseerd door fans”, zegt hij.

Dít is het royale inkomen van koning Willem-Alexander, Máxima en Amalia

“Ze verdienen een flinke boterham”

Aangepast nummer

Er zijn nu aanpassingen aan het nummer gedaan om beter voor de dag te komen in Liverpool. “We hebben de toonsoort aangepast”, vertelt Laurence. “De toonsoort is verhoogd, zodat ze de artiesten niet meer hoeven ‘te schreeuwen”. Mia vertelt dat ze de vorige toonsoort met veel minder plezier zong. In de studio van Khalid & Sophie lieten Mia en Dion de aangepaste versie van het nummer klinken.

De tekst gaat verder onder de video.

Positieve reacties

Duidelijk is dat de twee geen uithalen doen, hoger zingen en heel erg ondersteund worden door backing vocals. Het zorgt voor tranen bij Duncan Laurence: “Het maakt me niet uit wat anderen vinden, voor mij zijn jullie sterren.” Duncan snapt in wat voor een rollercoaster zij zitten. “Daar kies je voor, maar je weet niet waar je echt voor kiest.”

Ook op Twitter zijn de reacties een stuk positiever dan over de vorige versie van het nummer. ‘Dit raakt me’, schrijft iemand. ‘Ongelooflijk dapper’, voegt iemand anders er over het feit dat de twee er ondanks de kritiek toch maar weer staan aan toe.

Bron: Khalid & Sophie

Fabienne KamphuisGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden