Maxime Meiland is boos: 'Ik heb dit echt in de inner circle gehouden en krijg er een beetje een raar gevoel bij' Beeld Brunopress
Maxime Meiland is boos: 'Ik heb dit echt in de inner circle gehouden en krijg er een beetje een raar gevoel bij'Beeld Brunopress

Maxime Meiland openhartig over seksueel misbruik: ‘Het begon met een naaktfilmpje’

Maxime Meiland brengt binnenkort een boek uit. Het boek gaat over een moeilijk onderwerp, namelijk seksueel misbruik, waar ze op 15-jarige leeftijd slachtoffer van werd. Maxime hoopt anderen te kunnen helpen met haar verhaal.

Met het boek Maxime - misbruikt, ontspoord en nu.... gelukkig! wil ze jongeren een hart onder het riem steken en zeggen dat ‘het uiteindelijk wel goed komt’, vertelt ze aan Humberto Tan. Op 30 maart komt het boek uit.

Het begon met een naaktfilmpje

Op jonge leeftijd, op haar veertiende, kreeg Maxime voor het eerst te maken met seksueel misbruik. “Het begon met een naaktfilmpje dat verspreid werd op school, daar begon de ellende mee”, vertelt Maxime. Dat het erg moeilijk is om zo’n heftige gebeurtenis achter je te laten, dat blijkt. “Ik denk dat ik nooit de Maxime word die ik daarvoor was, maar het wordt wel steeds beter”, aldus de Meiland-telg.

De echte Maxime

Dat Maxime als tiener onhandelbaar was en weg probeerde te vluchten door middel van drankgebruik, kwam ergens vandaan. Het begon toen haar vader uit het gezin verdween. “De echte Maxime was gewoon een gelukkig kind, tot haar vader Martien het gezin verliet en zij op de middelbare school het slachtoffer werd van sexting”, aldus moeder Erica.

Het ging van kwaad tot erger en op haar vijftiende werd Maxime verkracht door een ex-gevangene.

Redder in nood

Maxime’s zelfbeeld was zo erg afgebrokkeld dat ze suïcidale gedachten had en zelfs meerdere pogingen tot zelfdoding had gedaan. Haar redder in nood was haar dochtertje Claire. Toen zij geboren werd, veranderde haar wereld.

“Ik heb ook wel echt momenten gehad waarin ik dacht: dit komt niet meer goed, ik zie het niet meer zitten. Eigenlijk is Clairetje wel een beetje mijn redding geweest in het leven”, vertelt Maxime op de website die is toegewijd aan haar boek.

Haar boek moet jongeren het gevoel geven dat ze er niet alleen voor staan en er altijd een uitweg is: “Daarom zit ik hier, om andere meiden en jongens mee te geven: je bent niet alleen.”

Bron: ANP

Gigi MarthaBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden