Maryam Hassouni Beeld Brunopress
Maryam HassouniBeeld Brunopress

Maryam Hassouni haalt uit naar collega's: ‘Op mannen kun je niet rekenen’

Maryam Hassouni heeft recentelijk een boek uitgebracht waarin ze vertelt over grensoverschrijdend gedrag op de filmset. Ze is openhartig over het racisme en seksisme wat ze ervoer tijdens draaidagen. Ze kan op veel steun rekenen van collega's en volgers, maar Maryam vertelt in een recente Instagram story dat ze géén steun kreeg van mannelijke Marokkaanse collega's.

“Dit is een bericht aan al mijn mannelijke Marokkaanse collega's, mijn broeders. Ik ben het zat om jullie nog in bescherming te nemen. Om het voor jullie op te nemen.”

Maryam geeft aan dat ze zich niet gesteund voelde door haar mannelijke collega's, terwijl zij wel altijd voor hen klaarstond. “Waar is de liefde voor je zuster? Die bijvoorbeeld een boek heeft geschreven over 20 jaar dealen met racisme en seksisme en grensoverschrijdend gedrag? Die het pad voor jullie heeft geëffend? Waar is de massale liefde voor haar? De steun? De verontwaardiging? De woede?”

‘Op mannen kun je niet rekenen’

De actrice geeft aan dat ze teleurgesteld is in haar collega's. Maar eigenlijk verbaast het haar niks. “Zoals mijn wijze moeder altijd tegen mij zei: ‘Lief kind, op mannen kun je niet rekenen.’ En Helaas heeft ze gelijk.”

Yvonne Coldeweijer besloot Maryam een hart onder de riem te steken. “Er zijn mannen waar je op kan rekenen Maryam.”

Maryam Hassouni story Beeld Life of Yvonne
Maryam Hassouni storyBeeld Life of Yvonne

Bron: Maryam Hassouni

Merel DuitBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden