Martien Maxime Beeld Brunopress
Martien MaximeBeeld Brunopress

Martien Meiland wil boek van dochter Maxime niet lezen

Aan het einde van de maand komt het boek ‘Maxime – misbruikt, ontspoord en nu… gelukkig!’ van Maxime Meiland uit. In het verleden is Maxime slachtoffer geweest van seksueel misbruik en in het boek vertelt ze hier uitgebreid over. Voor haar vader Martien Meiland is dat ook de reden waarom hij het boek liever niet wil lezen. Dit vertelt Jan Dijkgraaf, de schrijver van het boek.

Moeilijke jeugd

In haar boek vertelt Maxime over haar moeilijke jeugd en de gevolgen daarvan. “De echte Maxime was gewoon een gelukkig kind, tot haar vader Martien het gezin verliet en zij op de middelbare school het slachtoffer werd van sexting”, staat er in het boek geschreven. Hierdoor werd Maxime naar eigen zeggen onhandelbaar. “Ze vluchtte in de drank en werd op haar vijftiende verkracht door een ex-bajesklant. Daardoor brokkelde haar zelfbeeld nog verder af en ging ze keihard richting de goot.” Maar na regen komt zonneschijn, ook voor Maxime: “Door de geboorte van dochter Claire en de verhuizing naar Frankrijk wist ze de knop om te zetten.”

Maxime Meiland openhartig over seksueel misbruik

‘Het begon met een naaktfilmpje’

Van verhaal naar boek

Door het zware onderwerp van het boek, was het voor Jan niet makkelijk om te schrijven. Zo deelt hij aan Shownieuws dat er zeker wel tranen zijn geweest tijdens het schrijven van het boek. “Dit is gewoon een treurig verhaal. Het was niet alleen maar janken, maar er zijn wel heel wat traantjes gevallen toen ze inging op de diepste periode van haar leven.” Martien weet weinig tot niets over deze heftige periode uit zijn dochter’s leven en dat wil hij volgens Jan ook zo houden: “Erica weet wat er gebeurd is, maar zonder details. En Martien gaat dit niet lezen. Die vindt dit veel te eng, veel te erg.”

Bekijk hieronder een fragment van Humberto, waarin Maxime en Erica de gast waren en spraken over het boek.

Bron: RTL Boulevard

Gigi MarthaBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden