Marieke Elsinga Beeld Brunopress
Marieke ElsingaBeeld Brunopress

Marieke Elsinga over lichaam na bevalling: ‘Ik heb soms geen ruimte in mijn hoofd voor die kleine vanwege de jeuk’

Marieke Elsinga geniet met volle teugen van haar zoontje Jip, die bijna 8 weken geleden werd geboren. Het moederschap valt de radio-dj echter best wel zwaar, omdat ze veel last heeft van haar lijf. “Staan doet zeer, soms ga ik gek van de jeuk onder een koude douche.”

Marieke kampt momenteel met heftige jeuk op haar benen en het beïnvloed haar leven momenteel behoorlijk.

Jeuk is erger dan pijn

“Jeuk is erger dan pijn’ hoor je wel eens zeggen. Leek mij altijd een beetje onzin. Nou, daar ben ik van teruggekomen. In mijn zwangerschap ontdekte ik één jeukend plekje op mijn linkerbeen. Het groeide uit tot meerdere plekken op beide benen, werd bestempeld als zwangerschapsjeuk en zou na de bevalling wel verdwijnen”, schrijft de radio-dj op Instagram.

Marieke probeerde meerdere zalfjes en crèmes, maar de jeuk bleef. “Inmiddels - bijna 8 weken na mijn bevalling - doet staan zeer, ga ik soms gek van de jeuk onder een koude douche en neemt m’n vriend me dansend mee door de woonkamer om me af te leiden (Hollandse hits zijn favoriet!).”

Gelukkig heeft de kersverse moeder vandaag een afspraak bij een dermatoloog. “Ik heb de nachtjes afgeteld. Vandaag hoop ik op de juíste diagnose en dus ook de juíste aanpak. Ik kom er heus vanaf.”

Eerlijk moederschap

Marieke vindt het belangrijk om haar struggles te bespreken met haar volgers. “Ik vind het onderdeel van mijn zwangerschapsverhaal en wil vertellen dat een lijf tijdens en na een zwangerschap een flinke klap krijgt, fysiek én mentaal. Mijn kraamtijd met Jip is zalig, maar ik heb ook verdriet omdat ik voor mijn gevoel soms geen ruimte in mijn hoofd heb voor die kleine, omdat de jeuk zoveel plek inneemt.”

Ze sluit af met een belangrijke boodschap. “Ontzwangeren is soms een f*cking zwaar proces. Niet erg, want het is het allemaal meer dan waard, maar misschien is dit een hart onder de riem voor andere (wens)moeders.”

Bron: Instagram

Merel DuitBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden