Presentatie van RTL 4 programma It Takes 2 in Studio Baarn. Op de foto: Marieke Elsinga Beeld EM-Press/Patrick van Emst
Presentatie van RTL 4 programma It Takes 2 in Studio Baarn. Op de foto: Marieke ElsingaBeeld EM-Press/Patrick van Emst

Marieke Elsinga maakt statement na pijnlijke belediging door afslankmerk: 'Ik ben niet te dik'

Marieke Elsinga wil met haar nieuwste post op Instagram 'bijdragen aan een normaler zelfbeeld bij (jonge) vrouwen.' De 33-jarige presentatrice en ochtend-dj van Q-music deelt in het bijschrift van een foto van zichzelf een verhaal over hoe ze onlangs op een ietwat vervelende manier werd benaderd voor een rol als ambassadeur van een bekend afslankmerk.

Mooi verpakte belediging

"Ik ga hier iets doen, dat ik niet zo vaak doe, namelijk mijn frustratie delen", begint Marieke haar post. "Bij mijn management komen regelmatig verzoeken binnen van merken die willen samenwerken. In bijna alle gevallen sla ik dat af. Soms past een merk goed bij mij en ga ik er wel voor. Tussen de aanvragen zat vorige week een mail van een bureau dat ambassadeurs zoekt voor een bekend afslankmerk. Ik citeer: 'Voor een nieuwe samenwerking zijn we op zoek naar mensen die de uitdaging aan willen gaan om van hun (corona?)kilo's af te komen. Wij zien een goede match met Marieke'. Marieke las het, voelde er weinig voor en klikte de mail weg. "Maar toen las ik het nog eens en dacht: 'Ho eens… dit is eigenlijk helemaal geen leuke tekst!'"

'Ik ben niet Hilversum-slank'

"Er staat dus dat er bij mij wel wat (corona?)kilo’s af kunnen!", schrijft Marieke verontwaardigd. "Het bureau bedoelt het heus niet kwaad en ik sta redelijk stevig in mijn schoenen, maar wie zijn zij om dat voor mij te bepalen?", vraagt ze zich hardop af. "Nu ben ik niet tegen diëten, maar actief het signaal uitdragen dat mijn lichaam 'te dik is', zie ik niet zitten. Zeker niet omdat ik een groot bereik heb. Mijn lijf is sterk en fit. Hilversum-slank ben ik misschien niet en daar zit volgens mij precies de kracht. Als we blijven doen alsof elke vrouw eruit moet zien zoals in de bladen of op tv, geven we écht het verkeerde signaal af. Aan onszelf en aan onze kinderen", aldus Marieke in haar krachtige statement.

Lees ook Marieke Elsinga onthult net als Miljuschka haar gewicht: 'Snap niet waarom het zo'n ding is'

Normaler zelfbeeld

De presentatrice en radiomaker hoopt haar (jonge) volgers te behoeden voor een misplaatst zelfbeeld. "Je mag me te dik vinden, precies goed of zelfs te dun, allemaal prima. Ik deel dit niet omdat ik zo graag hieronder ‘Je bent perfect’ of ‘Je bent prachtig’ wil lezen, ik deel dit omdat ik wil bijdragen aan een normaler zelfbeeld bij (jonge) vrouwen. Iets waar ik zelf ook mee worstel", besluit ze. Het is niet de eerste keer dat Marieke zich uitspreekt voor body positivity. In navolging van tv-chef en Flair-columniste Miljuschka Witzenhausen deelde ze onlangs bijvoorbeeld hoeveel ze precies weegt.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP, VIVA | Beeld: BrunoPress

Justine WoutersonEM-Press/Patrick van Emst

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden