Yvonne Coldeweijer Beeld Brunopress
Yvonne ColdeweijerBeeld Brunopress

Marc van der Linden over VUMC-spionnenactie van Yvonne Coldeweijer: ‘Hoe hoerig om aandacht kun je zijn?’

Juicechannel eigenaresse Yvonne Coldeweijer riep via haar Instagram ‘spionnen’ op in het VUMC, waar Marc van der Linden ligt, om informatie over hem te delen. Hij ligt inmiddels een week in het ziekenhuis vanwege een herseninfarct. Er is veel ophef over de actie van Yvonne. Wanneer ga je over de grens?

Het VUMC gaat er niet van uit dat personeel informatie heeft gelekt naar juicekanaal Life of Yvonne over royaltyverslaggever Marc van der Linden.

Geen onderzoek

Het ziekenhuis in Amsterdam is er zo zeker van dat het personeel geen gegevens gaat doorspelen naar buiten, dat het ziekenhuis de zaak niet onderzoekt en ze ondernemen ook geen actie tegen Yvonne Coldeweijer. Dat laat een woordvoerder maandagavond weten.

Beroepsgeheim

“Onze medewerkers hebben privacy heel hoog in het vaandel”, reageerde een woordvoerder van het VUMC. “Zij weten dat alle medische informatie tot het beroepsgeheim behoort. En wij hebben geen enkele reden om aan te nemen dat een van onze medewerkers dat geheim geschonden heeft.” Het ziekenhuis bevestigt ook niet officieel dat Marc van der Linden op dit moment dan ook echt een van de patiënten is.

‘Barbie’ Samantha de Jong weer in kliniek

‘Ik zat gedwongen in de prostitutie’

Hoerig om aandacht

Yvonne gaf via Instagram aan informatie te hebben ontvangen via ‘VUMC-spionnen’ over het blauwe oog dat Van der Linden had op een van de foto’s die hij zelf op sociale media plaatste. Advocaat Royce de Vries haalde maandagavond op Twitter hard uit naar Coldeweijer vanwege haar actie.

Ook onze royaltyverslaggever Marc zelf reageerde maandagavond op Instagram. “Hoe hoerig om aandacht kun je zijn?” schrijft hij, met een aantal tikfouten. “Yvonne roept het personeel op tot het plegen van een misdaad. Rapporteer die vrouw.”

Bron ANP

Renée KoopmanBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden