Lil kleine Jaimie vaes Beeld Brunopress
Lil kleine Jaimie vaesBeeld Brunopress

Mag Lil Kleine zijn zoontje Lío weer zien?

Het antwoord is: ja. Lil Kleine krijgt een omgangsregeling met zijn zoontje Lío. Dat zegt zijn advocaat Patrice Katz na afloop van de zaak die dinsdag diende voor de rechtbank in Den Haag. Jorik Scholten, zoals de rapper echt heet, mag zijn zoontje eerst twee keer per week facetimen.

“Daarna kan er voorzichtig aan begeleid contact op Ibiza of in Nederland zijn”, aldus Kim Beumer, de advocaat van Jaimie Vaes, de ex van Jorik en de moeder van Lío.

Blije vader

Jorik en Jaimie stonden dinsdag voor de rechter in Den Haag voor een omgangsregeling voor hun 3-jarige zoon Lío. Jorik spande de zaak aan. Hij had zijn zoon naar eigen zeggen al een jaar niet gezien.

“Hij is er heel erg blij mee”, aldus Patrice Katz, de advocaat van Lil Kleine. “Voor hem was het belangrijk dat er hier een begin wordt gemaakt.” De zaak speelde zich af achter gesloten deuren omdat er een jong kind bij is betrokken.

Lil Kleine en zijn zoontje

“Wat voor nu het belangrijkste is, is dat er voorlopige afspraken zijn gemaakt en dat er een professional komt die het gaat begeleiden op een goede manier”, zegt Beumer.

“Hij mag beginnen met een beetje videobellen. Elke week twee keer. Dat het een klein beetje gewenning kan opleveren. Er komt een mediator bij die meneer Scholten en Lío gaat begeleiden. Daarna kan er voorzichtig aan begeleid contact op Ibiza of in Nederland zijn.”

Volgens de advocaat van Jorik, Patrice Katz, heeft de rapper zijn zoon na de geboorte wel erkend, maar heeft Jaimie zijn ouderlijk gezag nooit goedgekeurd. Volgens de advocaat van Jaimie liggen de zaken “iets genuanceerder”. Mocht Lil Kleine mee willen beslissen over zaken als waar Lío naar school gaat en of hij verhuist, dan heeft hij ouderlijk gezag nodig.

Zijn Linda de Mol en Jeroen weer samen?

Hiér zijn de twee gespot

Onderzoek naar mishandeling

Het Openbaar Ministerie (OM) doet momenteel nog onderzoek naar Lil Kleine. Het onderzoek werd half februari gestart. Het OM liet toen weten de rapper te verdenken van een poging tot zware mishandeling van Jaimie Vaes. Jorik werd half februari aangehouden nadat beelden naar buiten waren gekomen waarop te zien was dat hij Vaes met haar hoofd tussen een autodeur klemde.

De rapper bracht als gevolg daarvan drie nachten door op het politiebureau in Amsterdam. Vlak na het incident brak Jaimie met Lil Kleine. Zij liet begin april in een interview op televisie weten dat zij aangifte tegen haar ex had gedaan.

Bron: ANP

Lisa CostersBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden